Kitüntetéseket is átadtak a Békés Vármegyei Mérnöki Kamara ünnepségén

2024. november 7. 18:57 | Gulyás Gergő

Mérnök napi ünnepséget tartott a Békés Vármegyei Mérnöki Kamara csütörtök délután. Buzás Zoltán elnöki köszöntője után átadták a Dr. Cserei Pál díjat, valamint a kamara kitüntetéseit is, emlékplakett és oklevél formájában.

A kamara már több mint 20 éves múltra tekint vissza. Az elmúlt 10-15 esztendőben már hagyománnyá vált, hogy a Tudományok Napja környékén mérnök napi ünnepséget rendeznek, amely egyfajta kikapcsolódásként is szolgál a tagok számára. Ilyenkor a szakmai egyeztetések és a tapasztalatcsere mellett kitüntetéseket is átadnak azoknak, akik meghatározó munkát végeznek a mindennapok során.

 

Fotó: Gulyás Gergő/behir.hu

 

– Gyakorlatilag ebben az időszakban, amikor időnk engedi, egy picit megállunk, beszélgetünk és a kollegákat, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek, illetve a közösségért többet tesznek, díjakat adunk át. Átadjuk minden évben az elhunyt elnökünk emlékére alapított Dr. Cserei Pál díjat, idén már tizedik alkalommal – összegzett Buzás Zoltán, a Békés Vármegyei Mérnöki Kamara elnöke.

Idén a Dr. Cserei Pál díjat Filó György villamosmérnök érdemelte ki munkásságával, aki a Békés vármegyei ivóvíz ellátó rendszernek a villamos és folyamatirányítási tervezési feladatát dolgozta fel a benyújtott pályázatában, amellyel elnyerte a kitüntetést. Ahogy ő fogalmazott: az élete főműve ez az anyag.

 

Fotó: Gulyás Gergő/behir.hu

 

– Ez egy hatalmas dolog. Egy életmű szinte az, amivel pályáztam. Ezt az elismerést nagy megtiszteltetésnek veszem és hálás vagyok érte, hogy a mérnök társadalom a vármegyében elismeri a munkámat. Mi, villamosmérnökök a megvalósítandó mű legutolsó fázisában jelenünk meg és ez talán el is takar minket egy kicsit – tette hozzá Filó György.

Az esemény hátralévő részében további díjakat is átadtak, az ünnepséget pedig egy kötetlen beszélgetéssel egybekötött vacsora zárta.

 

Galéria

További programok »

Friss hírek

Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra

Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban, sertéshúsból például háromszor több fogy el decemberben, mint az év más hónapjaiban. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara azt tanácsolja a vásárlóknak, hogy ha jó minőségű sertéshúst szeretnének vásárolni, keressük a magyar húsárut a boltokban.
13:30
FEL