„Merjünk Karácsonykor mi magunk ajándékká válni!”

2020. december 24. 18:10 | behir.hu

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő ünnepi köszöntőjét az alábbiakban olvashatják:

December első heteiben a várakozás tölti ki a szívűnket. Ez a várakozás, a Megváltó eljövetelének várása, megváltoztatja a lelkünket. Ebben az időszakban a hétköznapok feszültségei lassan elcsendesednek, a mindennapok rohanását a szeretteink, a családunk felé fordulás váltja fel.

Az ünnep közeledte eszünkbe juttatja gyermekkorunk csodavárását, önfeledt izgalmát. Azt a boldogságot, ami végigkíséri az életünket; az első ajándékok, a Jézuska eljövetelének emléke, ha halványul is, soha el nem múlik. Ezeknek az emlékeknek az erejét az adja, hogy szeretteink, szüleink, nagyszüleink, testvéreink körében éltük át őket. Itt fogható meg az ünnep igazi jelentősége és üzenete. Ezért várjuk – életkortól függetlenül – az adventet, mert ilyenkor mindennél erősebben érezzük azt a szeretett és összetartozást, amit csak a család szentsége adhat meg.

Nehéz évet zárunk, de a megpróbáltatások nem árnyékolhatják be az ünnepet. Bízom benne, hogy az összetartozás érzését valamennyi békéscsabai megélheti szerettei körében. Örüljünk ezeknek a napoknak, amikor azokkal lehetünk együtt, akiket szeretünk, és akik szeretnek minket. Szenteste az az este, amikor – ha nem rontjuk el ideges kapkodással, türelmetlenséggel, önzéssel – a leginkább kiteljesedik ez az érzés. Ilyenkor a már eltávozott szeretteink is velünk vannak a szívünkben, és együtt örülnek a felcseperedő gyerekeknek, a gyarapodó családnak, apróbb-nagyobb sikereinknek, büszkeségeinknek. Ilyenkor eszünkbe jutnak szüleink, nagyszüleink, és mosolyuk, amelyeket gyermekként láthattunk miközben Jézuska megérkezésének örültünk. Ezek az emlékképek teszik különlegessé és egyedivé a Karácsony hangulatát.

Ugyanis a Karácsony nem csak egy ünnep, hanem egy érzés. amelytől kiteljesedik az életünk.

Amikor az ünnepi asztalhoz ülünk, körbeálljuk a karácsonyfát, egymás kezét fogva énekelünk, jusson eszünkbe a gyermekkorunk, és adjuk át szeretteinknek a legnagyobb kincseket, amiket adhatunk, és amelyeket magunk is kaptunk: szeretetet, figyelmet, együtt töltött időt. Ha ezt megtesszük, a legtöbbet adjuk, mert ezekkel az ajándékokkal semmi nem érhet fel, ezek pénzért meg nem vehetők, mert ezek mi magunk vagyunk. Mi magunk leszünk az igazi ajándék. 

Böjte Csaba testvér gondolatával kívánok egészségben, szeretetben töltött áldott ünnepet: „Merjünk Karácsonykor mi magunk ajándékká válni!”

Herczeg Tamás, országgyűlési képviselő, békéscsabai lakos

További programok »

Itthon

Németh Szilárd: A nemzeti konzultáció egy sikeres eszköz Brüsszelben

Orbán Viktor miniszterelnök sikeresebben tud tárgyalni Brüsszelben, amennyiben a lakosság részt vesz a nemzeti konzultációban – fogalmazott a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos csütörtökön Békéscsabán. Németh Szilárd szerint fontos, hogy akik Európában és helyben, akár itt, Békéscsabán szeretnék képviselni a magyar, illetve a helyi emberek érdekeit, azoknak szabadoknak, szuveréneknek kell lenniük.
19:42
FEL