Menetelve emlékeztek

2020. január 20. 19:35 | behir

77 éve, 1943. január 12-én kezdődött a második világháborúban a szovjet Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban.

A távoli harcmezőkön a 250 ezer fős 2. magyar hadsereg kötelékéhez tartozó honvédek és munkaszolgálatosok közül mintegy 130 ezren estek el, sebesültek meg, vagy estek fogságba. A magyar katonák sorait az ellenség éppen úgy tizedelte, mint a kemény fagy és az éhség.

Hősi halottainkra emlékeztek országszerte a 20. Doni Emléktúra keretében. Békés megye negyedik éve csatlakozik a megmozduláshoz. Antal László, a megyei Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) és az orosházi szervezet vezetője, hagyományőrző alezredes elmondta, a január 18-ai eseményen résztvevők 34 km-t meneteltek Tótkomlóstól indulva Kardoskúton át egészen Orosházáig. Az emléktúra az alvégi temetőben található világháborús emlékműnél zárult, ahol a résztvevők és az őket fogadó orosházi polgármester, Dávid Zoltán, gyertyagyújtással emlékeztek a magyar katonákra.

További programok »

Itthon

Jelentős lehűlésre kell készülni a jövő héten

Jelentős lehűlés várható a jövő héten néhol havazással, április első napján helyenként mínusz 10 fok is lehet. A hétvégére melegszik ismét az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.
2020. március 29. 19:15
FEL