Menetelve emlékeztek

2020. január 20. 19:35 | behir

77 éve, 1943. január 12-én kezdődött a második világháborúban a szovjet Vörös Hadsereg támadása a Don-kanyarban.

A távoli harcmezőkön a 250 ezer fős 2. magyar hadsereg kötelékéhez tartozó honvédek és munkaszolgálatosok közül mintegy 130 ezren estek el, sebesültek meg, vagy estek fogságba. A magyar katonák sorait az ellenség éppen úgy tizedelte, mint a kemény fagy és az éhség.

Hősi halottainkra emlékeztek országszerte a 20. Doni Emléktúra keretében. Békés megye negyedik éve csatlakozik a megmozduláshoz. Antal László, a megyei Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) és az orosházi szervezet vezetője, hagyományőrző alezredes elmondta, a január 18-ai eseményen résztvevők 34 km-t meneteltek Tótkomlóstól indulva Kardoskúton át egészen Orosházáig. Az emléktúra az alvégi temetőben található világháborús emlékműnél zárult, ahol a résztvevők és az őket fogadó orosházi polgármester, Dávid Zoltán, gyertyagyújtással emlékeztek a magyar katonákra.

További programok »

Itthon

Opauszki Zoltán: Öt-hét éven belül akár szintet ugorhatunk a turizmusban

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület a közelmúltban tartotta közgyűlését a Szlovák Tájházban, ahol megtárgyalták Békéscsaba turizmusfejlesztési koncepcióját is. Az egyesület elnökével, Opauszki Zoltánnal erről, valamint a térségben rejlő turisztikai lehetőségekről beszélgetett a 7.Tv Csabai Forgatag című műsorában Csiffáry Zsuzsanna műsorvezető.
13:47
FEL