Megvádoltak egy illegális húsüzemet működtető orosházi férfit

2022. május 4. 15:17 | behir.hu

Jelentős mennyiségű és értékű termékre üzletszerűen elkövetett rossz minőségű termék forgalomba hozatalának bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 69 éves, büntetlen előéletű orosházi férfival szemben, aki Gádoroson illegális húsfeldolgozó üzemet működtetett.

A Békés Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi egy orosházi székhelyű hús- és húskészítmények nagykereskedelmével foglalkozó betéti társaság üzletvezetője volt. A cég nagykereskedelmi tevékenysége a Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatalának határozata alapján 2015 májusától előhűtött baromfihúst szállíthatott boltokba, vendéglátó helyekre. A cég csak később, 2016 decemberében, majd 2017 februárjában kapott engedélyt arra, hogy darabolja, csontozza, majd csomagolja és újracsomagolja az árut.

A férfi egy másik, hús- és húskészítmények nagykereskedelmével foglalkozó kft. ügyvezetője is volt a vádbeli időszakban, ám ez a cég a hústermékek forgalmazására semmilyen engedéllyel nem rendelkezett. Ennek ellenére 2015 januárja és 2016 novembere között a terhelt irányításával a Gádoroson működő illegális húsfeldolgozó üzemben jelentős mennyiségű baromfihús került feldolgozásra, átcsomagolásra és átcímkézésre. A férfi az általa képviselt kft. nevében közel 300 millió forint értékben értékesített baromfihúst kis- és nagykereskedőknek, így jelentős mennyiségű és értékű rossz minőségű – engedély nélkül feldolgozott, átcsomagolt, átcímkézett – húst hozott forgalomba. 

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a terheltet beismerése esetén próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, ellenkező esetben végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától, illetőleg mindkét esetben tiltsa el a gazdasági társaságok vezető tisztségének viselésétől mint foglalkozástól.

További programok »

FEL