Megújult az orvosi rendelő Orosházán

2019. május 20. 15:28 | behir

Több mint 40 millió forint TOP-os forrásból, valamint 7 millió forint feletti önkormányzati forrásból újult meg Orosházán, a Kiss Ernő utcai orvosi rendelő. Ezentúl az Orosháza-Szentetornya településrészen lakók korszerű és esztétikus környezetben részesülhetnek orvosi ellátásban.

A 10. számú vegyes (gyermek és háziorvosi ellátást is biztosító) praxis rendelője korszerűtlen volt, fenntartása pedig igen költséges, ezért a felújítás időszerű volt. A beruházás keretében az önkormányzati tulajdonban álló épület energetikai korszerűsítése valósult meg, mostantól az előírt követelményeknek és a jelen kor elvárásainak megfelelő rendelőbe érkezhetnek a településrész lakói. – Örömteli, hogy Patvaros doktor és az egészségügyi személyzet a szakmai előírásoknak megfelelő rendelőben végezheti munkáját. Remélem, a betegeknek is tetszetős a változás, hiszen most már kulturáltabb körülmények között vehetik igénybe az ellátást. A városvezetést pedig mi tehetné elégedettebbé, minthogy látja, beérett munkája gyümölcse és azzal elégedettek mindazok, akikért e munkát elvégeztük – mondta el az ünnepi átadáson Dávid Zoltán polgármester csütörtök délután.

A szentetornyaiak is megérdemlik a 21. századi ellátást – mondta dr. Patvaros Áron, a körzet háziorvosa. – Orosházán egyetlen betöltetlen háziorvosi körzet sincs, ez az önkormányzat érdeme is – tette hozzá.

Antal László, a körzet önkormányzati képviselője az épület történetét idézte, majd kifejezte reményét, hogy szentetornyaiak örömmel fogják birtokba venni és használni az épületet.

A beruházás keretében megújult a teljes belső tér (kezelők, várók, mosdók), az épület akadálymentesítve lett, külső hőszigetelést kapott, megvalósult a nyílászárók cseréje és a fűtés korszerűsítése. Az épület tetejére napelemek kerültek, amelyekkel biztosítható az energia költségek részleges kiváltása. Eszközbeszerzés és informatikai fejlesztés keretében az ellátás színvonalának javítására is sor került.

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Program keretében 39 millió 723 ezer forintból valósult meg, Orosháza Város Önkormányzata 3 millió 788 forint önerővel járult hozzá a költségekhez, és további 3 millió 473 ezer forint többletforrást igényelt. A felújított rendelőt május 16-án adta át Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere, dr. Patvaros Áron háziorvos, valamint Antal László, a körzet önkormányzati képviselője.

Orosházán az önkormányzat teljes körűen biztosítja a lakosság számára az egészségügyi alapellátásokat. Az orosháziakat 13 körzetben látják el a háziorvosi és házi gyermekorvosi szolgálatok, de biztosított a védőnői ellátás, az iskola-egészségügyi ellátás és a fogorvosi szolgálat is.

 

Forrás: Orosházi Polgármesteri Kabinet

További programok »

FEL