Nyolcszázmillió forintból újítják fel az orosházi tűzoltólaktanyát

2020. október 7. 13:57 | behir

Központi költségvetési forrásból 831 millió forintot biztosítanak az orosházi tűzoltólaktanya felújítására - közölte szerdán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI érdeklődésére.

Az orosházi tűzoltólaktanya az 1950-es évek közepén épült több ütemben, és eddig csupán kisebb, állagmegóvási felújításokat végeztek rajta. A beruházás során a helyi védettséget élvező épületet szigetelik, kicserélik a nyílászárókat, megújítják a teljes gépészeti, elektromos és közműrendszert, a tetőn napelemeket helyeznek el. Emellett bővítik is az épületet, a laktanya tetejét egy méterrel megemelik, így a beépíthetővé váló tetőtérben kap helyet az orosházi katasztrófavédelmi kirendeltség. A forrásból speciális eszközöket, például riasztáskor automatikusan nyíló szertárkaput is biztosítanak - írják.

A Magyar Közlöny október 5-i száma szerint a beruházásra még idén csaknem 80 millió forintot biztosítanak. A tűzoltók - akik az építkezés idejére egy közeli mezőgazdasági épületben kapnak helyet - két héten belül átadják a munkaterületet a kivitelezőnek - közölte az OKF.

Forrás: MTI

FEL