Megújulnak a város buszvárói

2021. október 7. 15:25 | Erdei-Kovács Zsolt

Nem járhat mindenki kerékpárral, ez tény. Ahogyan az is, hogy a tömegközlekedés általános állapotán sokat lendíthet a buszvárók felújítása, kibővítése. Összesen közel 160 fedett, a városképbe illeszkedő utasvárót építenek a közeljövőben.

– Nagy siker, hogy az ezzel megbízott vállalkozó összesen 158 fedett, a városképbe illeszkedő, korszerű buszvárót helyez el Békéscsaba közterein – minderről Szarvas Péter polgármester adott tájékoztatást a szeptemberi közgyűlés utáni sajtótájékoztatón. Mint a városvezető megfogalmazta, duplájára fog emelkedni a fedett várók száma és mind teljesen új lesz.

Változatlanul nagyon sokan közlekednek busszal és számukra fontos, hogy a várakozás kényelmi szintjét fogja emelni az intézkedés – húzta alá, hangsúlyozva: nem csupán cseréről van szó, sok helyen ugyanis nagyobb befogadóképességű alkalmatosságok épülnek a korábbi kisebbek helyett.

Szarvas Péter: nagy siker a buszvárók megújítása

 

A vállalkozás nagyjából három hónap alatt hajtja majd végre a teljes műveletet, a munka javában zajlik. Végezetül hozzátette, a tervezet nem csak a belvárost érinti, hanem a külső területeket is, a megvalósításra vonatkozó megállapodás minden tekintetben a békéscsabaiak érdekeit szolgálja.

A közel 160-as szám abból adódik, hogy 77 helyen lecserélik a meglévőket és 81 helyen lesz új buszváró, ahol eddig nem volt. A témát a szeptemberi közgyűlésen tárgyalták a képviselők. A buszvárók felújításával kapcsolatos napirendi pontot 15 igen mellett fogadták el.

 

A békéscsabai fiókparlament legutóbbi üléséről szóló beszámolónk ide kattintva érhető el.

Mint a tudósítás ismerteti, ahol műszakilag megoldható, ott összesen 158 darab új, modern és egységes megjelenésű várót telepít a Publimont Kft. 2021 december 30-áig. A kivitelező cég a várókban elhelyezendő citylight berendezések után vállalta a teljes közterület-használati díj megfizetését.

A várók engedélyeztetését és telepítését, a fogadószint kialakítását, a régi várók telephelyre történő beszállítását, valamint az új telepítésű várók karbantartását a Publimont Kft. saját költségen vállalja. A cég a buszvárókban található felületeken kedvezményes hirdetési lehetőséget biztosít az önkormányzat részére, valamint infotáblák kihelyezésére is vállalkozik.

 

Galéria

További programok »

FEL