Megújul a kondorosi piac

2020. március 6. 08:25 | Tóth Bianka

A Békés megyei településen új vásárcsarnok épül, ahol piaciroda, több üzlethelyiség és vizesblokk kap majd helyet, de lesz parkoló és elektromos autók töltésére szolgáló e-töltő is.

A kondorosi piac egyelőre ideiglenesen új helyen várja a vásárlókat. A város önkormányzata egy pályázatból újítja fel a korábbi helyszínt, ezért vásár a munkálatok ideje alatt a Csárda melletti térre költözött. A mai kor vívmányainak eddig nem felelt meg a piac – fogalmazott Kondoros polgármestere. Ribárszki Péter elmondta: jól működik a piac, ezért tartották szükségesnek a felújítást.

A munkálatok januárban kezdődtek el. A helyszín valamelyest átalakul, mivel a korábbi piactér helyszínén parkoló lesz, ahol a kivitelező egy, az elektromos autók töltésére szolgáló állomást is kialakít. A polgármester hozzátette, hogy a piac épületét két, magánszemélytől megvásárolt és elbontott lakóépület helyére építik.

– A közel 300 négyzetméteres alapterületű piachelyiségben kap majd helyet egy iroda, férfi-női vizesblokk, valamint akadálymentes mellékhelyiség. Ettől az épülettől déli irányban épül fel maga a piactér, amely árkádos jellegű lesz. Itt 60 darab vandálbiztos, piaci asztalt alakítanak ki, ahol a piaci árusok és kofák a portékáikat árulhatják – tájékoztatott a városvezető.

A fejlesztések október végéig elkészülnek, így az eladók ősszel már az új helyszínen fogadhatják vásárlóikat.

További programok »

FEL