Befejeződött a belvízrendezési projekt egyik üteme Kondoroson

2022. április 20. 15:20 | behir

Befejeződött a belvízrendezési projekt egyik üteme Kondoroson, a Békés megyei település 134 millió forint uniós támogatást nyert el e célra - közölte a projektgazda szerdán az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a mintegy ötezres lélekszámú várost súlyosan veszélyezteti a belvíz, ezért már több ütemben zajlottak belvízrendezési munkálatok. A legutóbbi projekt során - amely csaknem két évig tartott - a munkálatok négy utcát érintettek, több helyen építettek, illetve újítottak fel csatornákat. Emellett az egyik záportározóból kikotortak több mint ötezer köbméter iszapot, így növelve a tározási térfogatot, továbbá vízszintszabályzó elektromos szivattyútelepet létesítettek.

A program érintette a település ikonikus épületének, a Kondorosi Csárdának a környékét is, itt a dréncsőhálózathoz tartozó automata átemelő szivattyút építettek be, hogy csökkentsék a talajvízszintet. Ribárszki Péter (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek elmondta, a TOP Plusz keretéből is nyert el a település csaknem bruttó 120 millió forintot újabb belvízrendezési célra. A munkálatok tervezése megkezdődött, azokat reményeik szerint még idén el is kezdhetik - tette hozzá.

Forrás: MTI

További programok »

FEL