Megtartotta éves taggyűlését a Békés Megyei Mérnöki Kamara

2021. szeptember 16. 16:30 | Papp Ádám Sándor

Csütörtökön délután rendezte meg a Békés Megyei Mérnöki Kamara rendes éves taggyűlést a békéscsabai Office House nagytermében.

A pandémia miatt nem lehetett kontakt taggyűléseket tartani, így a mérnöki kamara elnöksége elfogadta a 2020-as évi költségvetést a beszámolókat azzal a kitétellel, hogy a taggyűlésnek jóvá kell hagyni – mondta a Békés Megyei Mérnöki Kamara elnöke, a behir.hu kérdésére. Buzás Zoltán kitért arra is, hogy az eseményen többek között a kamara elmúlt évi kevékenységéről és a 2021-es feladatairól is beszámoltak.

– Minden évben mérnök napot szoktunk tartani, ahol a műszaki tudományok napja alkalmából egy rendezvényt szervezünk előadásokkal, a kollégák részére, sajnos ez idén elmarad. Elmaradt a szokásos díjunk átadása is, amit a kamara korábbi alapítójáról van elnevezve. A Békés Megyei Kormányhivatallal együtt szeretnénk még egy közös rendezvényt tartani, ahol az építéssel kapcsolatos problémák, engedélyezések, kivitelezések lennének a középpontban – emelte ki az elnök.

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

Fotó: Papp Ádám / behir.hu

 

A rendezvényen jelen volt a Magyar Mérnöki Kamara újonnan megválasztott elnöke. Wagner Ernő többek között a kamara által kitűzött hosszútávú célokról tájékoztatott.

– A Magyar Mérnöki Kamara vezetése jelentős mértékben átalakult, egyrészt fiatalodott, másrészt más szakterületek kerültek előtérbe a kamara vezetésében. A kihívás egyértelmű: a társadalom joggal várja el, hogy a mérnökök fogalmazzák meg a fenntartható fejlődés lépéseit, hiszen az utolsó előtti pillanatban van a társadalom és ki tegye ezt, ha nem mi. A mérnökök sokmindenre képesek voltak, többek között Csernobilra és a Tisza-tóra is, nyilván az utóbbi a példa – emelte ki az elnök.

Wagner Ernő hozzátette: a Magyar Mérnöki Kamara elindított egy térítésmentes tanácsadó szolgálatot a lakosság, illetve a kis-és középvállalkozások irányába energetikai területen. A cél az emberek felvilágosítása arról, hogy mit lehet megtenni lokálisan, hogy abból globális változás álljon elő.

További programok »

FEL