Megrongálták a felújítás alatt álló játszóteret, vádat emelhetnek a fiúk ellen

2019. május 28. 19:31 | behir

Békéscsabán, egy felújítás alatt álló játszótéren rongált és okozott tüzet két fiatal fiú. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Két tizenéves mászott be 2018. szeptember 8-án, 5 óra 45 perc körül a kerítésen át egy békéscsabai játszótérre, amelyet a felújítási munkálatok idejére lezártak. Először kivágtak több nagy zsákot, amelyekben gumireszelék volt. Ezután egyikük talált egy gázolajos kannát, amiből elkezdte átönteni egy üres flakonba az üzemanyagot, de egy részét mellé öntötte. Társa dohányzott, a cigarettájáról leeső hamu belobbantotta a gázolajat. A fiúk ekkor elszaladtak, majd visszamentek és homokkal oltották a tüzet. Szerencsére egyikük sem sérült meg. A rendőrséget az építési területet figyelő biztonsági őr értesítette, és a rendőrök megérkezéséig feltartóztatta a két fiatalt. A Békéscsabai Rendőrkapitányság mindkét fiú ellen rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2019. május 27-én átadta a Gyulai Járási Ügyészségnek.

További programok »

FEL