Megnyílt a Házi Színpad - Az Öltöztető című darab debütál pénteken a Jókaiban

2024. január 31. 15:15 | Csiffáry Zsuzsanna

Varsányi Anna vígjátékát, Az öltöztetőt mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház új stúdió termében, a Házi Színpadon. A február másodikán debütáló darabot Tarsoly Krisztina rendezi.

Az előadás helyszíne a Békéscsabai Napsugár Bábszínház korábbi előadóterme lesz. A már ismert művészeti műhelyről ezentúl Házi Színpadként hallhatnak majd a színházba járók.

Elsőként Varsányi Anna vígjátékét, Az öltöztetőt mutatják be a Házi Színpadon. A címszereplő Néveri Lajost, Lénárt László alakítja. A történet szerint az egykori színházi öltöztető nem teszi ki a lábát lakásából, mióta szeretett főnöke, a népszerű díva eltávozott.

 

Kép: Behir.hu

 

– Ez a figura kompenzál. Minden amit a külvilágtól kapott, ami érte őt a kompenzációival kezeli. A szeretett dívájának ruháit hordja, ami által önmagát találja meg.  A próbák közben megpróbáltam elképzelni azt az életét, ami a függöny felgördülése előtt történik. Ennek a zárkózott, magába forduló léleknek a helyébe képzeltem el magam – mondta Lénárt László. 

 

Kép: Behir.hu

 

A díszlet a karakter zártságát és a beszűkült életmódját jelképezi. A darab rendezője kiemelte, hogy a szereplők különleges személyiséget kaptak.

– Úgy gondolom, hogy mind a három színésznek ajándék ez a darab. Különleges karakterek, akik rendelkeznek mélységgel, magassággal, mindenféle hétköznapi problémákkal és emberi tulajdonsággal, ami számomra különleges tud lenni – fogalmazott Tarsoly Krisztina, a darab rendezője. 

Az Öltöztető című előadást Kiss Viktória, Nagy Erika és Lénárt László színészi tolmácsolásában február másodikán láthatja először a nagyérdemű.

További programok »

Itthon

Olimpiatörténeti kiállítás nyílt a Belvárban

"Idén is lesz olimpia - hangolódás a 2024. évi ötkarikás játékokra" címmel olimpiatörténeti kiállítás nyílt a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban kedden. A megnyitó díszvendégei Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő és Bökfi János olimpiai 4. helyezett súlyemelő voltak, akik több relikviát is adományoztak a kiállítás anyagába.
18:50
FEL