Megnyílt a 15. Békéscsabai Lecsófesztivál

2023. szeptember 30. 16:28 | Fajó Attila

A Szeretlek Békéscsaba Egyesület immár tizenötödik alkalommal rendezi meg a Békéscsabai Lecsófesztivált. A családoknak kikapcsolódási lehetőséget biztosító kétnapos eseményen a lecsó, mint tájegységi étel kerül a középpontba.

A békéscsabai Gabonamúzeum területén elindult gasztronómiai fesztivál és termelői piac célkitűzése egy, a múltban már gyökeret vert hagyomány felelevenítése. Frankó Attila, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület elnöke elmondta, hogy a fesztiválon mindenki megtalálja a kedvére való elfoglaltságot és kikapcsolódási formát. A gyermekeket zenés előadással és ugrálóvárral, a felnőtteket pedig lecsókóstolásra és a Békés Vármegyei Kormányhivatal jóvoltából, a "Közös érték az egészség" program ingyenes egészségügyi szűrővizsgálataira várták.

A termelői piacon felvonult árusok között volt, aki Debrecenből érkezett és marad is a kétnapos esemény teljes időtartama alatt Békéscsabán. Frankó Attila kiemelte, a rendezvénnyel családias hangulatot igyekeznek teremteni, vasárnap 14 órától pedig a hagyományos lecsófőző-versenyre várják a fesztiválra kilátogatókat. 

 

Galéria

További programok »

FEL