Megmentették a csabai tűzoltók a Bartók Béla úti gólyafiókát

2024. június 17. 16:35 | Such Tamás

Egy derék csabai polgár vasárnap segítséget kért egy bajba jutott kisgólyával kapcsolatan a Békéscsaba napjainkban Facebook csoportban. Ugyanis a Bartók Béla út 23. számú ház előtt lévő gólyafészekben a kisállat lábára ismeretlen eredetű anyag tekeredett.

A bejegyzést követően hamarosan egy másik honfitársunk bejelentés tett a Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítványnál. Majd a fiókát hétfő délelőtt a Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai kiemelték, a lábáról az anyagot eltávolították.

Végül a bébigólyát orvosi ellátásra beszállították a Vadmentő központba. Az intézmény munkatársai a Facebook bejegyzésük szerint, a vizsgálatot követően hírt adnak a fióka állapotáról. Továbbá nagy tisztelettel megköszönték „a sok magasan képzett” kommentelő hasznos hozzászólásait.

 

„Külön elnézést kérünk azért – folytatták a posztot –, hogy a fehér gólyák villanyoszlopra, vagy fészektartó oszlopra fészkelnek, sajnos repülni még nem tanultunk meg, így ha gyilkos vezetékek vannak a fészek közelében, minden esetben az MVM munkatársai segítik a munkánk, abban az esetben ha nincs gyilkos vezeték az adott helyi Tűzoltóság Parancsnoksága segíti a mentést, amiért csak köszönettel tartozhatunk.”

További programok »

FEL