Meglovasították a szarvasmarhát

2016. május 27. 07:01 | Fekete Kata

Szarvasmarhát lopott egy tanyáról egy 16 éves fiú Gyulán. Az állatot eladta, de a rendőrök lefoglalták a vevőtől és visszaadták a tulajdonosnak.

Kötéllel vezetett el egy tehenet egy gyulai tanya legelőjéről az a fiatalember, akit 2016. május 26-án fogtak el és állítottak elő a rendőrök. A több mint 300 ezer forint értékű állat áprilisában tűnt el. A gyulai és a békéscsabai nyomozók azonosították a gyanúsítottat, aki kihallgatásán elismerte, hogy lopott. A fiatalkorú fiú elmondása szerint egyik ismerősétől meg akart szerezni egy pónifogatot és a kocsiért cserébe felajánlott egy tehenet. A tanyához, ahol korábban látott szarvasmarhákat legelni, egy nap, a késő esti órákban ment el és az egyik állatot elvezette onnan. Ismerőse végül nem a kocsit, hanem 50 ezer forintot adott neki a lopott tehénért.

A rendőrök a vevőtől lefoglalták a szarvasmarhát, majd értesítették a tulajdonost, aki visszavitte a tanyájára. A gyulai fiú ellen a Gyulai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. 

Forrás: Police.hu

FEL