Meglévő iparterületek infrastrukturális fejlesztése Békéscsabán

2020. november 21. 11:32 | behir

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Meglévő iparterületek infrastrukturális fejlesztése tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái folyamatban vannak.

Az érintett szakaszok: Berényi és Dobozi úti kerékpárút.

A Berényi úti kerékpárút felújítása a Széna utca és a mezőmegyeri aluljáró közötti szakaszon folyamatban van. Elkészült a kötőréteg aszfaltozása a Széna és Őszi utca, valamint a Frühwald parkoló és a Duna Aszfalt Kft. bejárója között. A további szakaszokon szegély-, folyókaépítések, burkolatszélesítések vannak folyamatban. Az időjárás függvényében a kötőréteg aszfaltozása a külterületi szakaszon ebben az évben várhatóan elkészül.

A kivitelezés során részleges forgalomterelések, lezárások várhatóak.

A Dobozi úton a kerékpáros átvezetés és a Gém utca közötti szakaszon munkavégzés az önkormányzat önhibáján kívül eső körülmény miatt jelenleg nem történik. A kerékpárút megbontását követően vált egyértelművé, hogy a korábban a felújításra elkészült tervdokumentáció a helyszínen tapasztalt állapot miatt áttervezésre szorul, és más műszaki tartalom alapján készíthető el a kerékpárút. Jelenleg a módosított tervek véglegesítése zajlik. Ez a körülmény várhatóan nem befolyásolja az eredetileg tervezett, 2021. június 15-ei befejezési határidőt.

A kivitelező és alvállalkozója, valamint a beruházó Békéscsaba önkormányzata a tervezett munkálatokról folyamatos tájékoztatja a lakosságot. A kivitelezési munkálatok alatt kérjük az érintetteket, hogy kövessék a tájékoztatókat, és figyeljenek a munkavégzés alatt létrehozott ideiglenes forgalomtechnikai kialakításokra. A munkavégzés idején a lakosság szíves megértését, türelmét és közreműködését kérjük.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

 

További programok »

FEL