Megkoszorúzták Stark Adolf szőlőnemesítő síremlékét

2021. augusztus 26. 16:23 | behir

Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója és Opauszki Zoltán igazgató-helyettes csütörtökön megkoszorúzta Stark Adolf síremlékét.

Opauszki Zoltán a hivatalos közösségi oldalán számolt be arról, hogy a Csabagyöngye Kulturális Központ képviseletében koszorút helyezte el a 111 évvel ezelőtt elhunyt, világszerte ismert szőlőnemesítő, Stark Adolf síremlékén.
– Stark Adolf munkássága arra int minket, csabaiakat, hogy felelősen kell gondolkodni, a múltból építkezni, és őseink példáját követve kell tenni Békéscsabáért. Fontos, hogy a városért és annak fejlődéséért tevők hagyatékát megőrizzük és tartsuk szem előtt azokat az értékeket, amelyeket nekünk kell megteremtenünk utódaink számára. Békéscsaba korábbi dinamikus fejlődése egybeesett azzal az időszakkal, amikor Stark Adolf is a településen munkálkodott, és rendkívüli értékek jöttek létre városunkban. Számunkra ez az üzenet, hogy felelősséggel tartozunk a városunkért, őrizzük meg a hagyatékát a nagyjainknak és tartsuk szem előtt, hogy milyen értékeket kell teremtenünk – fogalmazott Opauszki Zoltán.
 

 

További programok »

FEL