Megkondulnak a harangok a Béke Napján

2018. szeptember 20. 16:35 | behir

Csatlakozva a Kulturális Örökség Európai Évéhez kapcsolódó nemzetközi felhíváshoz, szeptember 21-én, pénteken 18 óra és 18.15 óra között Magyarországon is országszerte megkondulnak a templomok harangjai, hogy a Béke nemzetközi világnapján felhívják a figyelmet az I. világháború lezárásának 100., valamint a 30 éves háború 1648-as lezárásának 370. évfordulójára, ezzel emlékeztetve mindenkit a béke megőrzésének fontosságára.

 

A kezdeményezést a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház is támogatja, amelyet a plébániák, parókiák és gyülekezetek figyelmébe ajánlottak.

A felhívásra eddig számtalan németországi templom – Berlin, Hamburg, Drezda, Lipcse, Bamberg és Köln –, hétszáz csehországi és szlovákiai templom és Észtország lutheránus templomai is jelentkeztek. Mellettük Dánia, Franciaország, Finnország és Írország is részt vesz a kezdeményezésben.

A kezdeményezéshez csatlakozók a következő honlapon jelezhetik részvételi szándékukat: https://sharingheritage.de/en/ringing-bells-across-europe/

További programok »

FEL