Megkezdődött Békéscsabán is az 5-11 éves gyerekek oltása

2021. december 15. 17:56 | Csiffáry Zsuzsanna

December 15-én Békéscsabán is elkezdődött az 5-11 éves gyermekek oltása. A behir.hu-nak dr. Sárosi Tamás adott információt erről.

December 11-e óta lehet regisztrálni az 5-11 éves gyermekeket a koronavírus elleni oltásra. A gyermekek oltása december 15-én, szerdán kezdődött el az erre kijelölt kórházi oltópontokon.

– Újabb fejezethez érkezett a koronavírus elleni védekezés. Az Európai Gyógyszerügynökség, november végén engedélyezte a 11 éves korosztály oltását. A számukra kifejlesztett vakcina a felnőtt adag egyharmadát tartalmazza. Felvételére két módon lehet regisztrálni. Egyrészt az előzetes regisztrációval, másrészt a kórházi oltópontokon az időpontfoglaló rendszer használatával – fogalamzott dr. Sárosi Tamás.   

Hozzátette, hogy Békéscsabán, Gyulán és Orosházán  az oltópontokon lehet felvenni az oltást, másrészt a házi praxisokban. Kiemelte, hogy minden korosztálynak fontos az oltás, mert ha a vírust el is kapja az ember, gyengébb tünetek lépnek fel. 

 

Regisztráció

A szülők egy eddig a regisztrációnál még nem használt e-mail címmel rögzíthetik a gyermek adatait. Egy e-mail címről egy gyermek adatait lehet rögzíteni. Kérik a szülőket, hogy pontosan adják meg a gyermek adatait és az elérhetőségeket; csak az ötödik életévet betöltött gyermek regisztrálható érvényesen.

A időpontfoglaló elérhetősége: https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas

További programok »

Itthon

Megnyitották a 32. Jókai Napokat

A Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium 32. alkalommal rendezi meg a Jókai Napokat. A 3 napig tartó eseményt április 23-án Szarvas Péter polgármester, míg Bácsfalvi Zoltán festőművész tárlatát Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.
2024. április 23. 20:06
FEL