Megkezdődött a sarkadi Bartók Béla Művelődési Központ épületének korszerűsítése

2024. március 22. 06:26 | behir.hu

Megkezdődött a Bartók Béla Művelődési Központ és Könyvtár felújítása Sarkadon. Az önkormányzat a beruházásra 261,93millió forintot nyert. 

A beruházás részeként az épület külső határoló szerkezeteinek utólagos hőszigetelését, az épület tetőszerkezetén háztartási
méretű kiserőmű (HMKE) napelem rendszer kialakítását, hőszivattyú rendszerek telepítése révén az épület fűtésének, hűtésének biztosítását, hővisszanyerős szellőzőrendszer kiépítését, a meglévő kül- és beltéri világítási rendszer korszerűsítése, az épület projektarányos akadálymentesítéséhez kapcsolódó beavatkozásokat végeznek el. 

A felújítás eredményeként várhatóan egy modern, 21. századi hőtechnikai paraméterekkel bíró, a hatályos hőtechnikai előírásoknak és a BB - Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő energetikai besorolású, közel 0 kWh energia fogyasztású épület jön létre.

A fejlesztést a Széchenyi Terv Plusz programban elnyert nettó 261,93 millió forint összegű, vissza nem térítendő európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból hajtja végre. A beruházás kivitelezését a lefolytatott közbeszerzési eljárás eredményeként a sarkadi PODESZT Építőipari Kft. és a gyulai FALKELL Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. közösen végzik el. A kivitelezési munkák a megkötött vállalkozási szerződés szerint 2024. októberének végén fejeződnek be.

További programok »

FEL