Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2024. június 20. 14:40 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizenkettedik száma.

Június 9-én Békéscsabán rendben lezajlott a helyi önkormányzati képviselők, a polgármester, a nemzetiségi önkormányzati képviselők választása, valamint az EP-választás. Részletesen beszámolunk a választási eredményekről, és megmutatjuk azt is, hogyan értékelte ezt Szarvas Péter újraválasztott polgármester, valamint a polgármesterjelöltek és egyes képviselők.

Ezúttal a választásról és más helyi aktualitásokról beszélgettünk Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel is.

Írunk a Csabai Mérlegben arról, hogy szabadtéri konditermet, fitneszparkot adtak át az Árpád fürdőben. A beruházás az önkormányzat 125 millió forint értékű sportinfrastruktúra-fejlesztési programjának részeként jött létre.

Megközelítőleg két év alatt elkészült az Alföldvíz Zrt. az ivóvízhálózat kiépítésével a Kenderföldeken. A részleteket megtalálják az újság legfrissebb számában.

Beszámolunk a lapban arról, hogy milyen volt az idei Ünnepi Könyvhét, hogy mivel várták az érdeklődőket az Országos Kamionos Találkozón és Fesztiválon, de arról is, hogy kik látogattak el a Békéscsabai Médiacentrumhoz a közelmúltban.

A pedagógus munkájának legnagyobb elismerése az, ha látja, hogy egykori tanítványai sikeres és boldog emberré váltak – mondta Szarvas Péter polgármester június 5-én a városháza dísztermében, ahol az óvónőket, tanítókat, tanárokat ünnepelték, és kitüntetéseket adtak át. A városi pedagógusnapról bővebben olvashatnak az újságban.

Írunk arról is, hogy díszbemutatóval és emléktábla-avatással emlékeztek június 10-én a Balassi Táncegyüttes egykori művészeti vezetőjére, Born Miklósra. A műsor öt táncegyüttes és Czitor Attila színművész közreműködésével valósult meg.

Negyven éve méri a fagyit kicsiknek és nagyoknak a város egyik ikonikus alakja, a Ricsi fagyizó alapító-frontembere Richweisz Tibor, akit szintén bemutatunk az újságban.

Beszámolunk továbbá arról, hogy bár a Békéscsaba 1912 Előre alulmaradt az NB III-as osztályozón, azonban a Magyar Labdarúgó Szövetség megkeresésére ismét a másodosztályban szerepelhet majd.

A Csabai Mérleg legfrissebb számában megtalálják, hogy milyen programok lesznek a Munkácsy Negyedben, milyen programokkal várja az érdeklődőket a Csabai Nyár, mivel készülnek a közösségi házak, valamint a Békéscsabai Jókai Színház és a Békéscsabai Napsugár Bábszínház.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

További programok »

Kultúra

Gál Csaba önálló zongoraestje – pop, rock, sanzon

Szerdán a Csabagyöngye Kulturális Központban ismerős dallamok szólaltak meg, melyeket Gál Csaba zongoraművész tárt a hallgatók elé. A nézőtér hamar megtelt, a közönség várta, hogy ismerős dallamok csendüljenek fel, és ez nem is maradt el.
12:26
FEL