Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2019. április 11. 11:27 | behir

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei hetedik száma.

 

A tervek szerint halad a békéscsabai városi piac fejlesztése. Jelenleg a vásárcsarnok melletti kőasztalos részt újítják fel. A kivitelezési munkálatok január 10-én kezdődtek és várhatóan június végére befejeződnek – a részleteket megtalálják a Csabai Mérleg legfrissebb számában.

 

Beszámolunk a lapban arról, hogy Békéscsaba képviselő-testülete miről tárgyalt legutóbbi közgyűlésen, és arról is, hogy Szarvas Péter polgármester, valamint a Fidesz, az MSZP, a Jobbik és az LMP képviselői értékelték a legfontosabb döntéseket.

 

Olvashatnak az újságban arról, hogy Békéscsaba önkormányzata, az olimpiai bronzérmes súlylökő Márton Anita, valamint a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club három oldalú megállapodást kötött. A szerződés egy hétmillió forintos támogatásról szólt, amely a dobóatléta jövőbeni felkészülését és versenyzését segíti. 

 

Egy évvel ezelőtt alakult meg a Békés megyei munkahelyek biztonságával foglalkozó munkacsoport annak érdekében, hogy minél nagyobb biztonságban dolgozhassanak a munkavállalók a megyénkben is. A munkacsoport vezetője Dobókői György - a megelőzés fontosságával két cikkünkben is foglalkozunk.  

 

Kiss Tibor a közös képviselők fórumán és az „utcaparlamenteken” a 7-es számú választókerület egyéni képviselőjeként, számos rendezvényen pedig Békéscsaba alpolgármestereként hallgatta és hallgatja meg a lakosság azon észrevételeit, kéréseit, amelyeket aztán továbbvisz a közgyűlésbe. Beszámolnak a képviselők rovatunkban most ő beszél az elmúlt négy és fél évről.  

 

Olyan régóta várunk az M44-es gyorsforgalmi útra, és annyi ígéret volt éveken át, hogy sokan még az erről megszületett döntés után is azt mondták: hiszem, ha látom. Nos, már jó ideje láthatjuk, hogyan halad az építkezés, erről, és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában megvalósuló többi, Békéscsabát érintő útfejlesztésről Herczeg Tamást kérdeztük.

 

Kovács Edit, a Jókai színház művésze Jászai Mari-díjat kapott, Szente Béla a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat elismerését vehette át március közepén, Lenkefi Zoltán pedig kiemelkedő bábművészeti munkájáért Blattner Géza-díjat kapott a közelmúltban. A velük készült interjúkat is elolvashatják a lapban.

 

Ismét a mozgás fontosságára hívja fel a figyelmet Tóth László futónagykövet. A hatodik megyefutás április 1-jén a Szent István térről indult, és 13 napig tart. Ez idő alatt mintegy 710 kilométer tesz meg a 68 településen áthaladó futónagykövet – erről szintén írunk az újságban.

 

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak arról, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

 

 

FEL