Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2024. február 29. 14:15 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, 2024. évi negyedik száma.

Február 22-én tartotta soron következő ülését Békéscsaba képviselő-testülete. A legfontosabb döntésekről részletesen beszámolunk, valamint azt is megtudhatják, hogyan értékelte azokat – lapzártánkig – Szarvas Péter polgármester, valamint a Fidesz-KDNP és a Szövetség Békéscsabáért két-két képviselője. 

Továbbra is komoly problémát jelent az illegális hulladékok kezelése az önkormányzat számára Békéscsabán, pedig a különböző eredetű hulladékok szabályos elhelyezésére immár számos lehetőség kínálkozik a városban – erről Szarvas Péterrel, Békéscsaba polgármesterével beszélgettünk.

Ideiglenes burkolatot kapott a Tessedik utcai és a Kétegyházi utca kereszteződésénél levő parkoló, amely végleges aszfaltborítást megfelelő pályázati forrásból kaphat majd – tudtuk meg dr. Szigeti Bélától, a Hajrá Békécsaba önkormányzati képviselőjétől.

Kétnapos kihelyezett frakcióülést tartott az Országgyűlés Fidesz-KDNP frakciója február 21–22-én Balatonalmádiban, ahol több fontos döntés is született. Ezúttal erről, valamint a volt Körös Hotel helyének a sorsáról és a postákról kérdeztük Herczeg Tamás országgyűlési képviselőt.

Békéscsaba első kézből rovatunkban Alföldi Károlyt, a Fidesz frakció szakértőjét kérdeztük a márciusi lakásbiztosítási kampányról.

Olvashatnak a lapban arról, hogy látványos szakaszához ért az új Deák utcai híd építése, ugyanis megérkeztek a szerkezet alapjaként szolgáló betongerendák.

Írunk arról is, hogy a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd-Zöldek szervezetei bejelentették: közös polgármesterjelöltjük Pap János Dániel, aki 1990 és 2006 között, négy cikluson át volt Békéscsaba polgármestere.


Beszámolunk továbbá arról, hogy több mint 360-an vettek részt a csabai szlovákok batyusbál jellegű mulatságán a farsangi időszak végén, és arról is, hogy századik születésnapján köszöntötte Vajay Ferencnét otthonában Szarvas Péter polgármester, Paláncz György tanácsnok és dr. Bacsa Vendel jegyző.

Mesélő múzeum rovatunkban ezúttal Jankay Tibornak az 1920-as években, Párizsban töltött időszakát felelevenítő kiállításról, Csabai életképek rovatunkban pedig arról olvashatnak, miről írt a Körösvidék 80 évvel ezelőtt. Részletesen beszámolunk továbbá arról, hogy milyen volt a Munkácsy 180 emlékév megnyitója, és milyen voltak első programjai.

A Csabai Mérleg legfrissebb számában megtalálják, hogy mi lesz a városi ünnepi program március 15-én, hogy milyen programokkal készülnek a közösségi házak, mivel várja önöket a Békéscsabai Jókai Színház és a Békéscsabai Napsugár Bábszínház.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető. 

További programok »

Kultúra

FEL