Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2023. november 2. 11:47 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei huszadik száma.

Békéscsaba önkormányzata idén is szociális tűzifával segíti a rászoruló családokat természetbeni támogatásként – erről Szarvas Péter polgármestert kérdeztük.

A napokban vehették át a békéscsabaiak azokat a LED fényforrásokat, melyeket az önkormányzat és a CYEB Magyarország közös izzócsere programja révén lehetett igényelni. Az akcióról – amelyre több mint 1700-an regisztráltak – Nagy Ferenc alpolgármesterrel beszélgettünk.

Januártól újabb családtámogatási formát vezetnek be; útfejlesztés történt Békéscsabán az Ormay soron; új, biztonságosabb híd épül – egyebek mellett ezekről számolt be lapunknak Herczeg Tamás országgyűlési képviselőt.

A turisztikai szektor a nemzetgazdaság egyik húzóágazata és Békéscsaba gazdasági életében is egyre fontosabb szerepet játszik. A csabai turisztikai szereplőket is érintő módosításokról Opauszki Zoltánt, Békéscsaba turisztikáért felelős tanácsnoka adott információkat.

Békéscsabára látogatott Pertti Anttinen, Finnország magyarországi nagykövete. Látogatásáról részletesen beszámolunk a Csabai Mérleg legfrissebb számában.

Latorcai Csaba miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár volt a vendége az Alföld Slow konferenciának, vele a 7.Tv Aktuális című műsorában beszélgettünk.

Olvashatnak a lapban arról, hogy a rubin-, vas-, gyémánt- és aranydiplomás pedagógusokat köszöntötte az önkormányzat, valamint arról is, hogy kik kaptak idén Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést kiemelkedő munkájukért.

A közelmúltban volt a CsabaParkban a 26. Csabai Kolbászfesztivál, az erről szóló képes beszámolónkat is megtalálják a lapban.  

Írunk arról, hogy október 20-án egy közel egy hónapon át tartó programsorozat vette kezdetét a Lencsési Közösségi Házban. A Kreatív hetek nyitányaként átadták a kreatív műhelyt.

Beszámolunk arról, hogy hatodik alkalommal jött létre a Versfolyam, a hazai, a határon túli, valamint a diaszpórák magyar iskoláival, szervezeteivel közösen. Az online kezdeményezést idén a Békéscsabai Médiacentrum mellett a Rákóczi Szövetség, a Békéscsabai Szakképzési Centrum és a Tájkultúra Alapítvány vette a szárnyai alá.

Olvashatnak az újságban arról, hogy a nyolc és félmillió lakosú kínai városba, Senjangba utazott október 28-án a Békéscsabai Napsugár Bábszínház hét tagja. Hogy pontosan miért, arról még az indulás előtt kérdeztük Lenkefi Zoltánt, a bábszínház igazgatóját.

Csabai életképek rovatunkban az első bécsi döntésről, Mesélő múzeum rovatunkban Szent Márton ünnepéről, Békéscsaba anno rovatunkban pedig Dobos István aviatikusról olvashatnak.  

Megtalálják a Csabai Mérleg legfrissebb számában azt is, hogy milyen programokkal készülnek a közösségi házak, milyen előadásokkal várja önöket a Békéscsabai Jókai Színház, és milyen műsorokkal várja önöket a 7.Tv a következő két hétben.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

 

További programok »

FEL