Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2023. október 19. 12:13 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei huszadik száma.

A Kenderföldeken folyamatban van 20 utcában az ivóvízvezeték kiépítése. A beruházás négy ütemben, több mint 400 millió forintból valósul meg – erről Ádám Pált, a körzet képviselőjét, a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság elnökét kérdeztük.

A Deák és József Attila utcát összekötő hidat október 15-én lezárták, kezdődik a bontás és az új, szélesebb híd megépítése. A részletekről Szarvas Péter polgármester számolt be lapunknak.

Az október Békéscsabán mondhatni a generációk hónapja: ezúttal a Csabai Garabonciás Napokról, a pályaválasztási vásárról, az idősek világnapjáról beszélgettünk Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel.

Békéscsaba első kézből rovatunkban a mezőgazdaságból élők számára a kormány nyújtott támogatási rendszerről nyújt információkat Nagy Sándor, a FIDESZ-KDNP új, békéscsabai önkormányzati képviselője.

Írunk arról, hogy Márton Anitától, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club olimpiai bronzérmes, fedett pályás világ- és Európa-bajnok súlylökő sportolójától a Mezei Futó Magyar Liga versenyen búcsúzott el klubja.

Beszámolunk arról, hogy a városvezetés október 11- én adta át a Kerékpárosbarát Iskola címet az Erzsébethelyi Általános Iskola Rózsa utcai intézményének.

Október első hetében ismét a diákoké volt Békéscsaba városa a 31. Csabai Garabonciás Napokon, ahol az is kiderült, ki Békéscsaba új diákpolgármestere és kik az alpolgármesterek. A Gara zárónapján adták át a Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetéseket Karácsony Zsolt Lajos mentálhigiénés szakembernek, valamint a Békéscsabai Keresztyén Ifjúsági Egyesületnek – a részleteket megtalálják a lapban.

Beszámolunk arról, hogy a Munkácsy Mihály Múzeumban ismét volt Tortamustra, valamint arról is, hogy az Országos Könyvtári Napok részeként nyílt meg a Békés Megyei Könyvtárban – egyebek mellett – az a kiállítás, amely a 150 éves békéscsabai nyomdászatnak állít emléket.

Csabai életképek rovatunkban arról olvashatnak, miről írt a csabai Körösvidék 99 évvel ezelőtt, Mesélő múzeum rovatunkban természeti értékeinket mutatjuk be a Svájcerájban, Békéscsaba anno rovatunkból a nyomdászat csabai alapítóit ismerhetik meg.

Békéscsabáról ketten indultak és értek célba a Görögországban, a szeptember végén megrendezett Spartathlonon. Lapunkból megismerhetik Zétényi Szvetlánát és Simon Györgyöt, akik teljesítették a 246 kilométeres távot.

Megtalálják a Csabai Mérleg legfrissebb számában a Csabai Kolbászfesztivál programját, valamint azt is, hogy milyen programokkal készülnek a közösségi házak, milyen előadásokkal várja önöket a Békéscsabai Jókai Színház, és milyen műsorokkal várja önöket a 7.Tv a következő két hétben.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

További programok »

FEL