Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2023. január 26. 14:43 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei második száma.

Gyermeknapon tárja ki kapuit a nagyközönség előtt a Békéscsabai Napsugár Bábszínház új otthona, a Munkácsy Negyed részét képező, felújított UrszinyiBeliczey-kúria, amelynek a környezete is szebb, még zöldebb lesz. Hogy miként, arról Szarvas Péter polgármestert ez kérdeztük.

Az energiaárak növekedése miatt országszerte számos fürdő tart zárva az őszi-téli időszakban. Jó ideig Békéscsabán is bizonytalan volt az Árpád fürdő 2023-as nyitva tartása. Hogy mire készülhetünk az év első felében, arról dr. Szigeti Béla bizottsági elnök tájékoztatta a Csabai Mérleget.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő több díjat is alapított, amelyekkel a civilek, közösségek és egyének munkáját, törekvéseit ismeri el az élet legkülönbözőbb területein. Mint mondta: nagyon fontos, hogy odafigyeljünk egymásra, hisz ez muníciót adhat a mindennapokhoz. A részleteket megtalálják a lapban.

Három év után január közepén ismét újévi fogadást rendezett a békéscsabai önkormányzat a városháza dísztermében. Az eseményen a megyeszékhely legnagyobb foglalkoztatóit, intézményi és hatósági vezetőit, valamint a helyi képviselőket köszöntötték. Megírjuk, milyen volt a fogadás.

Beszámolunk a Csabai Mérlegben arról, hogyan ünnepelte a magyar kultúra napját a város, kik kaptak Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetést, illetve arról is, hogy március végéig mivel foglalkoznak a kulturális intézmények.

A BRSE ebben az évben is az Extraliga és a Magyar Kupa megnyeréséért küzd, a Békéscsabai Előre NKSE az NB I-es, míg a Békéscsaba 1912 Előre az NB II-es tagságát igyekszik megőrizni – erről is bővebben olvashatnak az újságban.

A Csabai Mérlegből megismerhetik Csáki Jánost, aki 1971. október 15-e óta temetőgondnok a békéscsabai Ligeti temetőben. Már nyolc éve nyugdíjas, de töretlenül dolgozik tovább. Bemutatjuk azt is, hogyan alakult meg a csabai rögbi csapat, és mi lett a gárdával az évek során.

Csabai életképek rovatunkban folytatódik az Apponyi-utcák sorozat, Mesélő múzeum rovatunkban az év haláról, Békéscsaba anno rovatunkban pedig arról olvashatnak, hogyan jelent meg az 1935-ös nemzetközi vásáron a gyulai és csabai kolbász.  

Megtalálják a lapban továbbá azt is, hogy milyen programokkal készülnek a nyitva tartó közösségi házak, és milyen műsorokkal várja önöket a 7.Tv a következő két hétben.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

További programok »

Kultúra

Békés vármegye egyik legnagyobb mesélőjéről meséltek a Kupakban

Egyszer Schéner Mihály… címmel, a békéscsabai Meseház kihelyezett részlegében, a Kupak Sörözőben rendezték meg a World Storytelling Day-t, azaz a történetmesélés világnapját. Ezúttal nem a Mester történetei elevenedtek meg, hanem barátai, ismerősei, de leginkább a hódolói meséltek a medgyesegyházi születésű polihisztorról.
14:58
FEL