Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2022. szeptember 22. 14:08 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizennyolcadik száma.

A közgyűlés városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottsága augusztusban tárgyalt a „Békéscsaba – Szeged vasútvonal felújítása” tárgyú projekt tervdokumentációjáról, melynek egyik pozitív hatása Békéscsaba közúti közlekedésére az lehet, hogy a város két vasúti átjáróját fénysorompóval látják el – a részletekről Nagy Ferenc alpolgármester számol be a Csabai Mérlegben. 

Az újságban írunk arról, hogy a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. feladatai között szerepel a város területén lévő zöldfelületek, parkok rendezése, fenntartása és üzemeltetése. Az ősz beköszöntével megkezdődött a lehullott levelek összegyűjtése, elszállítása, illetve hasznosítása is.

Valamennyiünk életét megnehezíti az energiaválság, ezért kiemelten fontosak az energetikai célú beruházások; Békéscsabán egyeztetett Lázár János; rövidesen kezdődik a parlament őszi ülésszaka – ezekről kérdeztük Herczeg Tamás országgyűlési képviselőt.

Október 3-ától 7-éig a Csabai Garabonciás Napoktól lesz hangos a város, a programot és a diákpolgármester-jelöltek bemutatkozását is megtalálják a lapban.

Olvashatnak az újságban arról, hogy Békéscsaba önkormányzata 2021-ben Idősbarát Önkormányzat díjban részesült. A díjjal járó pénzjutalmat a város számítástechnikai eszközök beszerzésére fordította, az eszközöket a közelmúltban adták át a Békéscsaba Városi Nyugdíjas Egyesületnek.

A Csabai Mérlegben beszámolunk arról, milyen volt a Jaminai Vigadalom vagy az Egészségutca, hogyan indult a Jókai színház új évada, milyen lett a felújított Munkácsy Emlékház, és arról is, hogyan ünnepelte fennállásának negyvenedik évfordulóját a zeneiskola.

Csabai életképek rovatunkban folytatódik az Apponyi-utcák sorozat, Mesélő múzeum rovatunkban a múzeum raktárának új „lakóiról”, Békéscsaba anno rovatunkban pedig a numerus claususról olvashatnak.

Írunk Kissné Boros Anikóról is, aki nagy harcos, 1970-ben szinte csoda volt, hogy koraszülöttként életben maradt, most pedig a rákkal kellett megküzdenie.

A napokban ünnepelte századik születésnapját a békéscsabai Varga András, írunk arról, kik köszöntötték ezen a szép, kerek évfordulón.

Megtalálják a lapban továbbá azt is, hogy milyen programokkal készülnek a közösségi házak, milyen rendezvények várják az érdeklődőket szeptember 24-én, az Őszidő Fesztiválon, mit láthatunk a Békéscsabai Jókai Színház színpadán, és milyen műsorokkal várja önöket a 7.Tv a következő két hétben.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

 

 

További programok »

Kultúra

Megyeszerte készülnek az intézmények az Országos Könyvtári Napokra

Az Országos Könyvtári Napok a hazai könyvtári rendszer összehangolt működésének kiemelt értéke, a könyvtáros szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozata. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség az országos programokat egységes tematika alapján szervezi, melyhez október első hetében minden magyarországi köz- és szakkönyvtár csatlakozik.
2023. szeptember 28. 13:15
FEL