Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2022. június 30. 14:10 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizenharmadik száma.

A Békésmegyei Közlöny 1879 júniusában írta a következőket: „Csaba városa a Széchenyi liget előtti fahíd helyére vashidat fog építeni, ismét egy lépés előre...” A Sztraka Ernő által tervezett, vaslemeztartós, téglahídfős létesítmény ezután a város egyik ékessége lett. A mai Kiss Ernő és Kórház utcai vashíd története a napokban egy újabb fejezettel gazdagodott: június 25-én, ünnepélyes keretek között avatták fel az újjáépített hidat – a híd jelenéről, múltjáról és a hídavatásról a Csabai Mérleg legfrissebb számában olvashatnak.

A békéscsabai önkormányzat a nyári időszakban tapasztalható szárazságban fokozottan odafigyel arra, hogy a növényzet megfelelő vízellátást kapjon. Az öntözés részleteiről a lap Zöld önkormányzat rovatában írunk.

Június 23-án átadták a legszebb lakókörnyezetért járó „Tiszta udvar rendes ház” elismeréseket Békéscsabán. Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel erről, valamint a Tehetség díjról és a parlamenti aktualitásokról beszélgettünk.

Diós Zsolt, a Békéscsabai Médiacentrum Kft. ügyvezetője 2022 júliusától új területen folytatja a munkát. A médiacég berkein belüli tapasztalatairól, személyes hitvallásáról és a jövőről is kérdeztük.

Június 16-án tartotta a nyári szünet előtti utolsó soros ülését Békéscsaba képviselő-testülete. Az újságban részletesen beszámolunk a közgyűlés legfontosabb döntéseiről, és arról is, hogyan értékelték azokat Szarvas Péter polgármester, valamint a Fidesz-KDNP, a Szövetség Békéscsabáért, a Hajrá Békéscsaba és a DK képviselői.

Olvashatnak a Csabai Mérlegben arról, hogy dr. Ferenczi Attila önkormányzati képviselő halála miatt önkormányzati képviselő-választás volt június 26-án a 4. számú egyéni választókerületben, ahol Varga Tamás (Hajrá Békéscsaba) győzött Alföldi Károllyal (Fidesz-KDNP) szemben.

Írunk arról, hogy milyen volt a 18. Nemzetközi Bábfesztivál, a Múzeumok Éjszakája és a Munkácsy Negyed nyárindító programsorozata.

A Munkácsy Mihály Múzeum Békéscsabára hozta azt az élményt, amiért emberek ezrei utaznak Kínába. Június 16-án megnyitotta kapuit a „Terrakotta hadsereg. Az első császár üzenete” című kiállítás a Munkácsy Negyed szívében – a kiállítás részleteit megtalálják a lapban.

Csabai életképek rovatunkban Horthy békéscsabai látogatásáról, Mesélő múzeum rovatunkban a Fürjesi úti kutyabárcáról, Békéscsaba anno rovatunkban pedig a téglagyár telepén kialakított fürdőről olvashatnak.   

A Csabai Mérlegben részletesen közöljük a Csabai Nyár további rendezvényeit, de megtalálják a lapban azt is, hogy milyen programokkal készülnek a közösségi házak, és milyen műsorokkal várja önöket a 7.Tv a következő két hétben.

További programok »

Kultúra

Jövő héten indul a Jankay Art Apartman program

Jankay Art Apartman elnevezéssel indul az ország első képzőművészeti tehetségfeltáró programja augusztus 25-én, Békéscsabán. A művészetek kedvelői a workshopokkal színesített, négy napon át tartó programon ismerhetik meg a meghívott fiatal alkotóművészeket, este pedig bemutatkozó vetítéseket nézhetnek meg az Árpád sor 2. szám alatt.
18:46
FEL