Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2022. május 5. 11:38 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei kilencedik száma.

Ötvenmillió forintból, részben pályázati támogatásból, részben pedig önkormányzati forrásból, kívülről és belülről is megújul a Kazinczy utcai orvosi rendelő. A részletekről Szarvas Péter polgármester tájékoztatta a Csaba Mérleget.

Az újság legújabb számában olvashatnak arról, hogy virágpalántákat osztott Békéscsaba önkormányzata a Szent István téren. Nagy Ferenc és Varga Tamás alpolgármesterek közreműködésével – a korábbi évek hagyományaihoz híven – közel 3000 virág talált gazdára a Föld napja apropóján.

Több mint egy hónapja lezajlott az országgyűlési választás, és május 2-án megalakult az új Országgyűlés. Herczeg Tamás újraválasztott országgyűlési képviselővel a parlamenti munka újraindulásáról, és egyes fontos, a mindennapjainkat érintő kormánydöntésekről beszélgettünk.

Április 28-án tartotta legutóbbi soros ülését Békéscsaba képviselő-testülete. A lapban olvashatnak a közgyűlés legfontosabb döntéseiről és arról is, hogyan értékelték azokat a pártok képviselői.

Beszámolunk a lapban arról, hogy jól halad geotermikus rendszer kiépítése Békéscsabán, hogy építőipari nívódíjat kapott a Békéscsabai Röplabda Akadémia épülete, folyamatban van a piacfejlesztés, átadták a forgalomnak a Kórház és Kiss Ernő utcai hidat, és arról is, hol tartanak az útfejlesztés munkálatai.

Április 25-e és 30-a között zajlott a Csabai Kulturális Játékok programsorozata. Több évtizedes hagyománya van Békéscsabán a városi kulturális versengéseknek, bár ezt inkább ünnepnek lehet nevezni. Pillanatképeket láthatnak a versenyekről.

Írunk a Csabai Mérleg legfrissebb számában arról, hogyan ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját a Békés Megyei Népművészeti Egyesület, és hogyan zajlottak a Jókai napok a Békéscsabai Szakképzési Centrum kötelékébe tartozó Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégiumban.

Olvashatnak arról is, hogy egy magányos gólya várta vissza párját Békéscsabán, a Kölcsey utcai óvoda szomszédságában lévő villanyoszlop tetején található kies fészekben. Az intézmény munkatársai és a gyerekek a sajátjuknak tekintik az ott élő gólyapárt, el is nevezték őket Miminek és Siminek.

Csabai életképek rovatunkban ezúttal Fábry Károly, békéscsabai ügyvéd és újságíró újabb helytörténeti témájú írását mutatjuk be, Mesélő múzeum rovatunkból az év madarát, a zöld küllőt ismerhetik meg jobban, Békéscsaba anno rovatunkban pedig a Csabai Nőegylet megalapításáról és jubileumairól írunk.

A Csabai Mérlegből megtudhatják továbbá, milyen programokat kínálnak a közösségi házak, és hogy mit láthatnak a 7.Tv műsorán a következő hetekben.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető. 

További programok »

Itthon

FEL