Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2022. március 24. 13:45 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei hatodik száma.

Április 3-án országgyűlési képviselőket választunk. Szerettük volna olvasóinknak Békés megye 1. számú választókerületének mind a 11 képviselőjelöltjét bemutatni, azonban csak hárman éltek ezzel a lehetőséggel.

A nyilvántartásba vett jelöltek közül Csurár Ibolya, Faragó Anett, Szekerczés András, Faragó Betti, Faragó Lajos Gergely és Faragó Gergely nem járult hozzá, hogy a Békéscsabai Helyi Választási Iroda kiadja az elérhetőségüket a Békéscsabai Médiacentrumnak, a térítésmentes bemutatkozás céljából. Így öt jelöltnek küldtük el a megjelenés alapjául szolgáló kérdéseket. Stummer János megkeresésünkre közölte, hogy nem kíván élni a lehetőséggel, Szegedi Éva válaszai pedig lapzártánkig nem érkeztek meg, így Herczeg Tamás, Gyebnár Dávid és Debreczeni Gergő válaszait olvashatják a Csabai Mérleg legutóbbi, március 24-én megjelent számában.

Megemlékezünk az újságban 61. életévében múlt héten elhunyt dr. Ferenczi Attiláról, aki háziorvosként három évtizeden át gyógyította a békéscsabaiakat, és – egy ciklus kihagyásával – 1994 óta képviselte a közgyűlésben a Lencsési lakótelepen élőket.

Zöld önkormányzat rovatunkban olvashatnak arról, hogy Békéscsaba önkormányzata elkötelezett a város zöldterületeinek, 150 hektáros erődállományának bővítése, valamint a jelenleg 63 ezer közterületen álló fák számának növelése iránt, ezért a napokban újabb 20 fát ültettek el a Lencsési lakótelepen a „VárosFa” program keretében.

Az elmúlt hetekben is kézzelfoghatóvá vált a térség fejlődése, ugyanis több beruházást adtak át a megyében. Békéscsabán például pályaorientációs központot és agrárudvart nyitottak. Emellett arra is kiemelt figyelem irányul, hogy a térségből segítség jusson az Ukrajnában dúló háború károsultjaihoz. Minderről Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel beszélgettünk.

Hamarosan birtokba vehetik a gyermekek a Lencsési lakótelepen található, önkormányzati fenntartású Pásztor utcai bölcsőde új épületszárnyát. A beruházás végének közeledtét jelzi, hogy az intézmény már csak a működési engedély kiadására vár. A családbarát intézkedés által 12 fővel bővül az intézmény kapacitása – a részleteket megtalálják a lapban.

Beszámolunk arról, hogy ünnepélyes keretek között adták át március 18-án a Kétegyházi úton található Légi- és Gépipari Képzőközpontot. Az európai vetületben is különlegesnek számító intézmény mintegy 2,5 milliárd forintból jött létre.

Írunk arról is, hogyan ünnepeltek a békéscsabaiak március 15-én, és kik azok, akik állami vagy városi elismerésekben részesültek. Olvashatnak a lapban továbbá arról, hogy fennállásának 70. évfordulóját ünnepelte a Békés Megyei Könyvtár, szintén jubilált a 30 éves Csabai Színisúdió, és arról is, hogy bronz érmet szerzett a Magyar Kupában a BRSE, és hogy remekeltek a csabai atléták a sportgálán.

Csabai életképek rovatunkban az 1888-as nagy, csabai árvízről tudhatnak meg még többet, de írunk arról is, ki volt Regdon Sándor. Mesélő múzeum rovatunkban a Munkácsy blue chipről olvashatnak, Békéscsaba anno rovatunkban pedig egykori választásokat idézünk fel.     

A Csabai Mérlegből megtudhatják továbbá, hogy milyen programokkal készülnek a közösségi házak, mit láthatunk a Békéscsabai Jókai Színház színpadán, és milyen műsorokkal várja önöket a 7.Tv a következő két hétben.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

 

További programok »

Itthon

FEL