Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2021. december 2. 10:42 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei huszonharmadik száma.

Békéscsaba önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a zöldfelületek fejlesztésére, nemcsak a közterületi zöldfelületek bővítését célozza meg, hanem az intézmények fásítottságát is szeretné elősegíteni. A fásítás érdekében Szarvas Péter polgármester a Wenckheim projektből megmaradt háromszáz darab csemetefát ajánlotta fel az intézményeknek – a részletekről a Csabai Mérleg legfrissebb számából tájékozódhatnak.

A városvezetés elkötelezett a közterületek és zöldfelületek tisztasága, a fák gondozása mellett. A jó munkához pedig elengedhetetlen az érintett partnerek hatékony kommunikációja: ezért a hivatal egyes osztályai és a közfeladatot ellátó cégek képviselői városrendezettségi munkacsoportot hoztak létre, amelynek legutóbbi üléséről is olvashatnak a lapban.

November 24-én átadták és forgalomba helyezték a Fürjesi elkerülő utat, amely a 444-es útjelzést kapta. A több mint 5 kilométeres szakasz 5 milliárd forintból épült – erről bővebb információt találnak az újságban.

Beszámolunk arról, hogyan haladnak Békéscsabán a járdafejlesztés és az útfejlesztés munkálatai, hol tart a Wenckheim turista- és kerékpárút, az Építők útja fejlesztése, valamint arról is, hogy milyen infrasturkturális beruházásokkal segíti az önkormányzat a vállalkozókat.

Olvashatnak az újságban arról is, hogy lebontották a Körös Hotelt, amelytől – Herczeg Tamás országgyűlési képviselő ötlete nyomán – egy búcsúpikniken köszönhettek el a csabaiak.

Megmutatjuk, milyen volt az idei Digiporáma Fesztivál a Lencsési Közösségi Házban, hogyan zajlott az idei Civil Gála Békéscsabán, és hogy miről tartott előadást dr. Almási Tibor, a Baptista Teológiai Akadémia nemrég nyugállományba vonult rektora.

Csabai életképek rovatunkban ezúttal 100 évet repülünk vissza az időben, és írunk arról, milyenek voltak egykor az „elmúlás iparosai”. Mesélő múzeum rovatunkban az adventi ünnepkörről és Mikulásról olvashatnak, míg Békéscsaba anno rovatunkban ezúttal a Haraszti-féle különítmény viselt dolgait tárjuk fel.   

A Csabai Mérlegből megtudhatják továbbá, milyen programok lesznek advent második, harmadik és negyedik vasárnapján, milyen programokkal készülnek a közösségi házak, illetve mit láthatnak a 7.Tv műsorán a következő hetekben.

Az újság legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

További programok »

Kultúra

Gyűjtést szerveznek az „ötödik” Magnának, Magda Lajosnak

Három hete mélyaltatásban fekszik egy budapesti kórházban a mezőtúri születésű, de jó másfél évtizede, ezer szállal Békés megyéhez kötődő Magda Lajos. A kiváló zongorista korábban jó néhányszor volt az ötödik Magna tag.
2022. január 17. 15:24
FEL