Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2021. október 7. 13:48 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizenkilencedik száma.

Békéscsaba képviselő-testülete szeptember 23-án tartotta soron következő ülését a városháza dísztermében. A Csabai Mérleg legújabb számában részletesen beszámolunk a közgyűlésről, valamint arról, hogyan értékelte a közgyűlés legfontosabb döntéseit Szarvas Péter polgármester, és a Fidesz-KDNP, a Hajrá Békéscsaba, az MSZP és a DK képviselői.

Békéscsaba városi lapja, a Heti Mérleg 1991. október 2-án jelent meg először. A lap 1999-ig hetilapként, azóta Csabai Mérlegként, kéthetente jut el a csabaiakhoz. A 30 éves jubileum alkalmából ezúttal Szarvas Péter polgármestert, Herczeg Tamás országgyűlési képviselőt kérdeztük, valamint az egykori és mai felelős szerkesztők és ügyvezetők fogalmazták meg gondolataikat az újságról, az elmúlt harminc évről. 

A gazdasági növekedés függvényében a nyugdíjasok plusz juttatásra, a családok személyijövedelemadó-visszatérítésre számíthatnak a következő hónapokban, és emelkedhet a minimálbér is. Herczeg Tamás országgyűlési képviselőt erről és a veszélyhelyzet meghosszabbításáról kérdeztük.   

Megtudhatják a lapból, hogy idén a nagy kolbásztöltő versenyek nélkül, a CsabaParkban rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált, a hogyományokat és a tradíciókat megőrizve.

Írunk arról, hol tart az útfejlesztési és a járdafejlesztési program Békéscsabán, valamint arról is, hogyan halad a Kórház és Kiss Ernő utcai híd felújítása.

Beszámolunk arról, hogy a város tokiói olimpián szereplő élsportolóit, Márton Anitát, Kovács Barbarát és Özbas Szofit köszöntötte Szarvas Péter polgármester, valamint Nagy Ferenc és Varga Tamás alpolgármester a közelmúltban a városházán.

Olvashatnak az újságban a Békéscsabai Jókai Színház évadnyitójáról, az új évad előadásairól, arról, hogy ezúttal a közelmúltban ragyogott kékben a Csabagyöngye, és arról is, milyen volt az idei Scherzo.

Csabai életképek rovatunkból megtudhatják, mi történt 1944. október 6-án Békéscsabán, de írunk az egykori vásárokról, piacokról is. Mesélő múzeum rovatunkból ezúttal zöld varangyot ismerhetik meg, Békéscsaba anno rovatunkban pedig a Munkácsy-szoborról és a Munkácsy térről olvashatnak.   

A Csabai Mérlegből megtudhatják továbbá, hogy milyen programokkal készülnek a közösségi házak, és azt is, mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

További programok »

Itthon

Vetélkedővel hozták közelebb az egészségügyet a középiskolásokhoz

A Szenvedélyünk az egészség elnevezésű vetélkedőt 28 évvel ezelőtt találták ki a Békéscsabai Védőnői szolgálat munkatársai azért, hogy a középiskolán kívül is hasznos információhoz juttassák a fiatalokat. A rendezvénynek idén a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont, két év kihagyást követően.
2022. május 16. 16:54
FEL