Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2021. szeptember 23. 13:04 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizennyolcadik száma.

Eddig soha nem látott mértékű, négy ütemben, 2,3 milliárd forintból megvalósuló járdafejlesztési program vette kezdetét Békéscsabán. Nem lesz olyan kerülete a városnak, amelyet ne érintene a nagyszabású járdafelújítási, járdaépítési program – a részleteket megtalálják a Csabai Mérleg legújabb számában. 

Az extrém nyári időjárás a Viharsarkot sem kímélte, ennek kapcsán pedig a városgazdálkodás munkatársait is újabb feladatok találták meg. A Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. jelenlegi és a következő évre tervezett munkáiról Balla Ferenc ügyvezetőt kérdeztük.

Jövőre készül el a békéscsabai hulladékudvar; elkezdődött a parlament őszi ülésszaka; új, szegedi szakok érhetők el a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karán – erről és megye átoltottságáról beszélgettünk Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel. 

A szakavatott vadászok által nagy műgonddal készített őzpörkölt, a kötegyáni önkormányzat standjánál gőzölgő bihari tárcsás lecsó vagy éppen az eleki főszakács által kínált hideg mediterrán paradicsomleves mellett ezernyi más különlegesség csábította a közfoglalkoztási vásárba az érdeklődőket. A rendezvényről részletesen írunk a lapban.

Olvashatnak az újságban arról, hogy a Modern Városok Program – Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő Munkácsy-negyed című fejlesztési projekt apropóján tartottak turisztikai konferenciát a Munkácsy Mihály Múzeumban.

Idén december 6-án lesz 60 esztendős – ennek apropóján arra gondolt, hogy a Munkácsy Mihály Múzeumnak ajándékoz három életnagyságú téglaszobrot, amelyet az intézmény lapos tetején állít ki. Baji Miklós Zoltán (BMZ) 3M Ünnepe című tértárlata Szent Mihály napján nyílt volna meg, az újságban még ezt olvashatják. Azonban Ando György, múzeumigazgató elvesztése átírta a forgatókönyvet, a tértárlat megnyitója egy későbbi időpontban lesz.

Az újságból megtudhatják továbbá, kik indulnak idén a diákpolgármesteri címért, és azt is, hogy milyen programok várhatók a 29. Csabai Garabonciás Napokon.

Békéscsaba városi lapja, a Heti Mérleg, 1991. október 2-án jelent meg először. A lap 1999-ig hetente, azóta Csabai Mérlegként, kéthetente jut el a csabaiakhoz. A 30 éves jubileum alkalmából most Nagy Ferenc alpolgármestert kérdeztük.

Beszámolunk a lapban arról, milyen volt a Jaminai Vigadalom, a makettkiállítás, milyen lesz a Lecsófesztivál, és milyen tervekkel érkezett vissza az Előréhez Schindler Szabolcs

Csabai életképek rovatunkban írunk Békéscsaba leggyászosabb napjáról, valamint megtudhatják azt is, milyen üzletek voltak az egykori Frnda-házban, Mesélő múzeum rovatunkból pedig azt, hogy mit neveztek Szent Mihály lovának. Békéscsaba anno rovatunkban ezúttal az egykori sztrájkokról, bérharcokról adunk képet.    

A Csabai Mérlegből megtudhatják továbbá, hogy milyen programokkal készülnek a közösségi házak, és azt is, mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető. 

 

További programok »

Kultúra

FEL