Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2021. november 5. 11:08 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei huszonegyedik száma.

Örökerdő lett a pósteleki génrezervátum. Mint azt Szarvas Pétertől, Békéscsaba polgármesterétől megtudtuk, az emlékparkban az egészen idős fákat sem vágják ki, hanem ott hagyják azokat a természetes erdei környezetükben – erről bővebben is olvashatnak a Csabai Mérleg legfrissebb számában.

A lapban írunk arról, hogy lassan befejeződik az Építők útján a kerékpárforgalmi létesítmények és a kapcsolódó közművek építése. A Kétegyházi út és a Csányi utca között folyó beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert 770 millió forintból valósul meg.

November 2-án kezdték bontani a szakemberek Békéscsaba egyik ikonikus épületét, a Körös Hotelt. A létesítmény 51 évvel ezelőtt épült, és 25 évig szolgálta a várost. A munkálatok várhatóan az év végéig befejeződnek, hogy mi lesz az egykori szálloda helyén arról pedig az önkormányzat dönt majd – a részletek megtalálják az újságban.

A Csabai Mérlegben részletesen beszámolunk arról, hol tart a békéscsabai járdafejlesztési program, valamint arról is, hogy milyen munkálatokkal folytatódik a Wenkckheim turista- és kerékpárút kialakítása.

Korábban a Modern Városok Programban 4 milliárd forint szerepelt a repülőtér felújítására, most pedig már több mint 30 milliárd forintról szólnak a hírek. Erről és a járvány negyedik hullámának erősödése miatt bevezetett korlátozásokról Herczeg Tamás országgyűlési képviselőt kérdeztük.

Békéscsaba költségvetése stabil, hála a takarékos gazdálkodásnak és a kormány által biztosított támogatásoknak. Emellett több fejlesztés is folyamatban van a városban – erről pedig Szarvas Péter polgármester beszélt lapunknak.

Írunk arról, hogy átadták a Modern Városok Programból finanszírozott, 1,9 milliárd forintból kialakított Nyomdaipari Tudás- és Képzőközpontot Békéscsabán. Az intézményt a legmodernebb eszközökkel szerelték fel, amely így nemcsak Európában, de világszinten is megállja a helyét.

Képes beszámolót láthatnak az újságban arról, hogy milyen volt a CsabaParkban, a járványügyi helyzetre való tekintettel szűkített tartalommal megrendezett Csabai Kolbászfesztivál.

Olvashatnak továbbá arról, hogy Békéscsaba önkormányzata a szociális munka napja alkalmából Kiváló Szociális Munkáért kitüntetést adott Bátori Zsuzsannának és a MI-ÉRTÜNK Prevenciós és Segítő Egyesületnek, és arról is, hogy Pro Sanitate-díjat vehetett át  az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenységéért dr. Hegyi Tibor,  a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagķórházának intézeti vezető főgyógyszerésze.

Csabai életképek rovatunkból megtudhatják, mi történt 1956. november 4-én Békéscsabán, de írunk az egykori vásárokról, piacokról is. Mesélő múzeum rovatunkban ezúttal Áchim L. Andrást ismerhetik meg jobban, Békéscsaba anno rovatunkban pedig gróf Tisza József Békéshez közeli halálos balesetéről írunk.    

A Csabai Mérlegből megtalálják továbbá, hogy milyen programokkal készülnek a közösségi házak, és mit láthatunk a Békéscsabai Jókai Színház színpadán.

A Csabai Mérleg legfrissebb száma ide kattintva is elérhető.

További programok »

Itthon

Vetélkedővel hozták közelebb az egészségügyet a középiskolásokhoz

A Szenvedélyünk az egészség elnevezésű vetélkedőt 28 évvel ezelőtt találták ki a Békéscsabai Védőnői szolgálat munkatársai azért, hogy a középiskolán kívül is hasznos információhoz juttassák a fiatalokat. A rendezvénynek idén a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont, két év kihagyást követően.
2022. május 16. 16:54
FEL