Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb száma

2019. június 20. 10:16 | Mikóczy Erika

Megjelent a Csabai Mérleg legfrissebb, idei tizenkettedik száma.

 

Tekintettel a tanítási év végére, a belvárost Fényessel összekötő kerékpárforgalmi útvonal kivitelezési munkái a Lencsési úti volt ifjúsági tábor melletti és a Magyar utca lakott területi szakaszán túl újabb munkaterületekre terjednek ki. A Csabai Mérleg számában beszámolunk arról, hol kell forgalomkorlátozásokra, terelésekre számítani az építkezés miatt.

 

Kötelességének érzi az önkormányzat, hogy méltassa a pedagógusokat, akik a gondos és alázatos munkával bővítik gyermekeink ismereteit. Ez egy olyan hivatás, amely pótolhatatlan és megfizethetetlen – fogalmazott Szarvas Péter a városháza dísztermében, ahol az óvónőket, tanítókat, tanárokat ünnepelték a városi pedagógusnapon, amelyről szintén részletesen olvashatnak a lapban.

 

Írunk az újságban arról, hogy könyvbemutatók, író-olvasó találkozók, kedvezményes vásárlási és kölcsönzési lehetőségek, koncertek és előadások is várták az ünnepi könyvhét programjaira a látogatókat. A programsorozat befejezéseként június 21-én rendezik meg a könyvhétzáró irodalmi délutánt, ahol a Bárka idei harmadik számát is bemutatják majd a Szlovák Tájházban.

 

Beszámolunk arról, hogy végéhez közeledik a piac felújításának második üteme. A csarnok melletti régi kőpados rész teljes fedést kapott, a ruhaárusok pedig zárt pavilonokban árusíthatnak majd. A terület előzetes műszaki átadása megtörtént, és pár héten belül visszaköltözhetnek megújult helyükre az árusok.

 

Az elmúlt öt év munkáját Kutyej Pál a nemzetiségi, érdekegyeztető, külkapcsolati és egyházügyi bizottság elnöke, a 12-es számú választókerület önkormányzati képviselője értékeli a Csabai Mérleg legújabb számában.   

 

Megtudhatják lapunkból azt is, milyen volt a Streetball Fesztivál, a Kárpát-medencei Magyar Népzenei Találkozó, a Békéscsabai Jókai Színház évadrázó gálaműsora, vagy a nagycsoportosok néptáncbemutatója a Szent István téren.

 

A Csabai Mérlegből tájékozódhatnak továbbá arról, mi várható a Múzeumok Éjszakáján, milyen programokkal jelentkezik a Szarvasi Vízi Színház, hova érdemes menni a következő napokban, hetekben Békéscsabán, ha kikapcsolódásra vágynak, milyen programokat terveznek a közösségi házak, és hogy mit láthatunk a 7.Tv műsorán a következő két hétben.

 

A Csabai Mérleg legfrissebb számát itt is elolvashatják.

 

További programok »

FEL