Megígértük, megcsináljuk!-sajtóközlemény

2016. szeptember 22. 13:59 | behir.hu

Az M44-es gyorsforgalmi út megépítését illetően Vantara Gyula megyei fejlesztési biztos, országgyűlési képviselő közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe. A közleményt az alábbiakban olvashatják.

Tisztelt Békés megyeiek, Tisztelt Békéscsabaiak!

Augusztus első napjaiban hiteltelen politikusok azt állították, hogy az M44-es gyorsforgalmi út nem fog megvalósulni.

Akkor országgyűlési képviselőként, Békés megye fejlesztési biztosaként határozottan kijelentettem, hogy az M44-es út megvalósul, ugyanis azt Békés megye fejlődése, az itt élők életminőségének javítása érdekében Magyarország kormánya megígérte, megvalósítását támogatja. A szeptember 22-én megjelent Magyar Közlöny tartalmazza Magyarország rövid- és középtávú közútfejlesztéseinek 2022-ig történő megvalósításához szükséges feltételek biztosításáról szóló kormányhatározatát (1505/2016. (IX. 21.) Korm. határozata).

A határozat tartalmazza a költségvetési forrásból megvalósítani tervezett közútfejlesztések megvalósításának tervezett ütemezését. A program része az M44-es gyorsforgalmi út megvalósításának tervezése is. E szerint a Tiszakürt–Kondoros szakaszon a munkálatok már 2016. IV. negyedévében megkezdődnek.

A Kondoros–Békéscsaba közötti szakasz 2017. III. negyedévében, a Nagykőrős – Tiszakürti rész 2018. III. negyedévében, a Kecskemét – Nagykőrös közötti szakaszon 2019. I. negyedévben kezdődik el a munkavégzés.

Megígértük, megcsináljuk!

Békéscsaba, 2016. szeptember 22.

Vantara Gyula
országgyűlési képviselő
megyei fejlesztési biztos
 

FEL