Meggyújtották Advent első gyertyáját a Csabai Rendezvénypajtában

2019. december 1. 17:18 | Papp Ádám Sándor

Négy héten keresztül decemberben minden vasárnapján közös gyertyagyújtást rendez a Csabai Rendezvényszervező Kft.

Advent első vasárnapján a Lobogó Láng adott ünnepi koncertet (Szabó Anita, Szőke Tamás és Kabai Gábor előadásában).

A helyszínen megnyílt a korcsolyapálya is és a szervezők nem mindennapi karácsonyi dekorációval teremtették meg a helyszínen az ünnepi hangulatot. Ezt követően Marti Miklós református lelkész gyújtotta meg a Pajta előtt elhelyezett Adventi koszorú első gyertyáját.

– A négy gyertya azt szimbolizálja, hogy négy féleképpen lehet találkozni Jézussal. Az első arra emlékeztet bennünket, hogy annak idején amikor itt járt Jézus a Földön, akkor találkozhattak vele az emberek. A második azt szimbolizálja, hogy találkozni lehet Jézussal a szívünkben, a Szent Írás megtérésnek nevezi. A harmadik gyertya nem annyira fényes, hanem a múlandóságra emlékeztet, hogy mindenkinek találkoznia kell Jézussal halála után. A negyedik pedig az, hogy Jézus visszatér és találkozhatunk vele – fogalmazott a református lelkész.

Az idén első alkalommal életre hívott programsorozat célja, hogy közel hozza egymáshoz a Békés megyei és békéscsabai lakosokat az ünnepi időszakban.

2019. december 1-23-ig Cipősdoboz-ajándékgyűjtő pont működik a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió szervezésében. Az adományokat a Sepsiszentgyörgy melletti, Maksa város hátrányos helyzetű gyermekeinek megajándékozására gyűjtik a Csabai Rendezvénypajtánál. Erre a célra a parkolóban egy IGLU buborék sátor lett felállítva, és minden nap 10:00-19:00 óra között lehet leadni az adományokat.

További programok »

Kultúra

Egyelőre nem lesz biciklis koncert a Meseházban, bár... ki tudja?

Ahogy lazulnak a vírus által szabta korlátozások, úgy nyílnak a közösségi terek. Többek között autósmozikat vagy autós koncerteket engedélyeznek… és innen már csak egy ugrás a biciklis koncert. Ugyanis a csabai meseházi zenész programokra számtalan jazzer bringával érkezik.
2020. június 4. 18:04
FEL