Családi körben gyújtották meg az első adventi gyertyát a Százszorszép Művészeti Bázisóvodában

Az intézményben második éve rendezik meg ezt az ünnepséget, ahol az óvodások és családjaik együtt hangolódnak rá a karácsonyvárás időszakára.

Meggyújtották az első adventi gyertyát a békéscsabai  Százszorszép Művészeti Bázisóvodában is hétfőn. Az intézményben második éve rendezik meg ezt az ünnepséget, ahol az óvodások és családjaik együtt hangolódnak rá a karácsonyvárás időszakára.

November végén az óvodában is elkezdődött a karácsonyvárás meghitt időszaka. Az intézmény munkatársai egy adventi, családi délutánnal indították útnak az év utolsó időszakát.

– 2015-ben, hagyományteremtő szándékkal indítottuk el, ezt az első adventi gyertyagyújtás a szülőkkel. Úgy gondoljuk, hogy ez is egy összetartozás érzését kelti a szülőkben, gyerekekben, kollégákban egyaránt. Fontosnak tartjuk azt, hogy együtt gyújtsuk meg az első gyertyát. – mondta el Kócsi Sándorné óvodavezető.

Karácsonyi és adventi dalokat énekelve állták körbe a Százszorszép Művészeti Bázisóvoda óvodásai és szüleik, valamint az intézmény dolgozói az adventi koszorút az udvaron. A gyertyagyújtást követően forró teával melegíthették fel magukat a gyerekek és szüleik, akiknek süteménnyel is kedveskedtek az óvoda dolgozói.

Az ünnepségekkel az a célja intézménynek, hogy a gyerekeket ráhangolja a szeretet ünnepére. Bár nem állítanak fenyőfát az óvodában, de számos a hétfőihez hasonló programot szerveznek. A gyerekekkel karácsonyi verseket és dalokat fognak tanulni, valamint mézeskalácsot is díszítenek a következő hetekben. Az év végén egy karácsonyi mesejátékkal is meglepik az óvodásokat. Az első adventi gyertyagyújtással kezdődött el a békéscsabai óvodában az ünnepvárás szeretetteljes időszaka.

Megosztás:

Címke: , , , ,