Megfenyegette az ellene tanúskodó nőt – letartóztatták a kábítószer-kereskedőt

2019. augusztus 26. 09:55 | behir

Miután a 27 éves, orosházi férfi kiszabadult a korábbi, kábítószer-kereskedelem miatti letartóztatásból, megfenyegette az egyik ellene tanúskodó nőt.

A férfit 2018. május 17-én fogta el a rendőrség, amikor egy orosházi benzinkúton közel 50 gramm marihuánát adott el egyik vevőjének. Az elfogáskor a férfi gépkocsijában, majd a nyomozók a házkutatáskor a férfi lakásában összesen szintén körülbelül 50 gramm marihuánát foglaltak le. A gyanúsított maga is fogyasztott, ezt a szakértői vizsgálatok ki is mutattak. A nyomozás során több olyan személyt derítettek fel, akiknek a férfi kábítószert adott el.

Az eljárás során 2018 májusa és 2019 májusa között a férfi letartóztatásban volt, azonban az eljárás előrehaladtával a kényszerintézkedés okai megszűntek, ezért idén május 16-án szabadult. Ezután a férfi megpróbálta felkutatni azokat, akik rá nézve terhelő vallomást tettek, és egyiküket magánéleti kecsegtetéssel, fenyegetéssel vallomása visszavonására vette rá. A kényszerített nő a rendőrségnek küldött valótlan tartalmú levelében a férfira tett korábbi, terhelő vallomását visszavonta. A férfi ellen hatósági eljárásban kényszerítés miatt büntetőeljárás indult.

A letartóztatást azért kezdeményezték ismét, mert a férfi a tanút megfélemlítette, jogellenesen befolyásolta az ellene kábítószer-kereskedelem miatt folyamatban lévő büntetőügyben. Fennáll a veszélye annak is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítás meghiúsítása, megnehezítése érdekében az ügyben már kihallgatott további tanúkat is megpróbálná vallomásaik visszavonására, megváltoztatására rábírni.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványát megalapozottnak találta, és a férfi letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

FEL