Megérkeztek az új Deák utcai híd betongerendái – galériával

2024. február 21. 12:15 | Hidvégi Dávid

Látványos szakaszába ért az új Deák utcai híd építése, ugyanis megérkeztek a szerkezet alapjaként szolgáló betongerendák. A közel 14 tonnás vasbeton elemeket a kivitelező szerdán daru segítségével emelte a helyére.

A Modern Városok Program Munkácsy Mihály örökségét ápoló és népszerűsítő fejlesztési projekt részeként épül új híd a József Attila utca és Deák utca között. Szerdán daruval emelték be a 4 fő vasbeton gerendát, amelyeket külön a békéscsabai híd számára készítettek el Kecskeméten. Az oszlopok egyenként 13,8 tonnát nyomtak. 

– Az íves, feszített vasbeton gerendák a híd fő tartó elemei. A szerkezeteket a két hídfőre, az úgynevezett támfalakra helyeztük rá, amelyeket még az előző hónapban készítettünk el. Bíráltak bennünket többen is azért, hogy egy hónapig nem folytak komolyabb munkálatok, azonban a támfal megkötési ideje egy hónap volt, így addig nem dolgozhattunk. Ezt sokan nem vették figyelembe – ismertette Bunta Ferenc, a Galéria Invest Kft. építésvezetője.

Hozzátette: várhatóan jövő héten érkeznek a kéregpanelek, amelyek egyben a pályaszerkezet zsalujai is. A híd tizenöt méter hosszú és hat méter széles lesz, mivel kerékpár utat is kialakítanak rajta. A járda a híd két oldalán lesz, közepén pedig a 2,3 méteres kerékpár sáv. Ugyan a híd elkészítésének a határideje augusztus 10-e a kivitelező szeretné júniusban befejezni a munkát.

 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL