Megérkezett Békéscsaba karácsonyfája

2021. november 23. 10:05 | Papp Ádám Sándor

Ötméteres lucfenyő díszíti a Szent István teret az adventi és az ünnepi időszakban a megyeszékhelyen.

Kedden a reggeli órákban érkezett meg utánfutón Békéscsaba karácsonyfája. A szakemberek daru segítségével kiemelték a tűlevelűt, majd megfaragták az alsó részét, végül belehelyezték a főtéren lévő karácsonyfatalpba. Az ötméteres lucfenyőt a tervek szerint csütörtökön díszítik majd. A város karácsonyfáját körülbelül 600 darab ezüst, illetve fehér gömbök, hópelyhek, csillagok, csengők, jégcsapok, óriástobozok és kesztyűcskék fogják ékesíteni.

– Egy nagyon szép formájú, ötméteres lucfenyő díszíti idén a főteret. Szokás szerint magánszemély felajánlásából kerül ide a városháza elé. Reményeink szerint a díszítés után mindenkinek tetszeni fog – emelte ki Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere.

Az alpolgármester hozzátette, hogy idén sem rendezik meg a karácsonyi vásárt, azonban újabb látványelemekkel díszítik majd a főteret. A tervek szerint 10 kisfenyő lesz majd kihelyezve, amelyeket a békéscsabai óvodások díszítenek fel és több olyan meglepetéssel is készülnek, amelyek kárpótolhatják a térre látogatókat. Varga Tamás arról is beszélt, hogy az intézményeik és a magánszervezetek számos programot szerveznek az adventi időszakban, a város lakossága felé ezeket összegyűjtve közlik majd.

További programok »

Itthon

Számos rendelet hatályát meghosszabbította a kormány a háború miatt

Június 1-jével lejár a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet Magyarországon, a május 26-ai Magyar Közlöny alapján azonban számos ezen időszak alatt hozott rendeletet meghosszabbít a kormány, több helyütt helyettesítve a járvány miatti veszélyhelyzetre való hivatkozást "az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra, illetve humanitárius katasztrófára tekintettel, valamint ezek magyarországi következményeinek az elhárítása érdekében" bevezetett veszélyhelyzettel.
10:30
FEL