Feldarabolták és elszállították Békéscsaba karácsonyfáját

2022. január 7. 10:58 | Papp Ádám Sándor

Pénteken reggel feldarabolták és elszállították Békéscsaba karácsonyfáját, amelyet a szociálisan rászorulók számára tüzifaként ajánlanak fel.

Ötméteres lucfenyő díszítette a Szent István teret november 23-ától egészen január 6-áig, ugyanis vízkereszt napján leszedték a fán található mintegy 600 díszt. A szakemberek pénteken reggel feldarabolták, majd elszállították a tűlevelűt, amelyet az önkormányzat a szociálisan rászorulók számára tüzifaként ajánl fel. 

– Ez a fenyőfa is egy önkormányzati telephelyre kerül és a későbbiekben azon szociálisan nehéz helyzetben lévő családokhoz jut, akik igénylik ezt. Ennek a koordinációját a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ végzi, ők segítenek abban, hogy eljusson a fa a családokhoz. Van egy olyan kontingens, amely biztosítja azt, hogy folyamatosan ki tudjuk szolgálni az igényeket. A családok számára a pénzbeli támogatás mellett a fa eljuttatása lehet segítség ebben az időszakban – emelte ki Varga Tamás alpolgármester.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Vetélkedővel hozták közelebb az egészségügyet a középiskolásokhoz

A Szenvedélyünk az egészség elnevezésű vetélkedőt 28 évvel ezelőtt találták ki a Békéscsabai Védőnői szolgálat munkatársai azért, hogy a középiskolán kívül is hasznos információhoz juttassák a fiatalokat. A rendezvénynek idén a Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont, két év kihagyást követően.
2022. május 16. 16:54
FEL