Megérkezett a Mikulás a Degré utcai otthonba is

2022. december 6. 17:10 | Szabó Judit

A hagyományoknak megfelelően december 6-án rendezi Mikulás napi ünnepségét a Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ. Ilyenkor hagyomány az is, hogy a nagyszakállú meglepi az otthon lakóit, valamint egy műsorral is készülnek egymásnak, társaiknak.

– Az intézményben az Angyalok szárnyalása után a Mikulás napi és a karácsonyi ünnepség jelenti a legnagyobb összejövetelt a Degré utcai lakói számára. Ilyenkor már napokkal előtte készülnek az ellátottak a műsorra. A pandémia miatt több olyan alkalom is elmaradt, ami a közösségről szólt volna. Ilyenkor mindenki kitalál valami olyasmit, ami eddig még nem volt, az ő műsoruk mindig meglepetés. Délelőtt már járt nálunk a mikulás, aki minden egyes lakónkat meglátogatta és csomagot is adott nekik – fogalmazott Sziszák Katalin intézményvezető.

A fiatalok a Télapó érkezése előtt tanulják mega dalokat, verseket, az intézmény munkatársai felveszik a kapcsolatot a támogatókkal, fellépőket keresnek. A zene és a tánc minden alkalommal fontos elem. Idén Tücsök Peti szórakoztatta a kicsiket és nagyokat. 

– Én már gyakorlatilag családtagnak érzem itt magam és mondhatom, hogy a lakók is a családtagjaim. Egy óriási mikulásbulival készültem mára, ami talán mindenkinek élmény, de nekem biztosan a legnagyobb. Ilyenkor a gyerekek egy kicsit eltávolodhatnak a saját kis világuktól – emelte ki Berényi-Nagy Péter.

Az egyik fiatal, Tímár Orsolya már nagyon várta az ünnepséget. 

– Ilyenkor csomagot kapunk, együtt énekelünk, verset mondunk. Így karácsony közeledtével nem kérek nagy dolgokat, csak hogy békesség legyen, együtt a családdal – mondta el.

Galéria

További programok »

Itthon

Adventi hangulattal készül a gyulai Almásy-kastély

Karácsonyi varázskastély címmel hirdetett adventi programsorozatot a gyulai Almásy-kastély. Az intézmény december 2. és január 7. között szombatonként adventi vásárral, kézműves ajándékműhellyel, valamint ünnepi installációkkal várja a látogatókat.
17:04
FEL