Gyulán tartja karácsonyi ünnepségét a Diaboló Alapítvány

2023. december 7. 12:40 | behir.hu

December 10-én 10 órától a Gyulai Játszóházban tartja karácsonyi ünnepségét a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért. A rendezvényen számos családi program várja majd az érdeklődőket.

A Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért hosszú évek óta összejövetelt szervez a karácsonyi ünnepvárás idején a Békés vármegyében élő cukorbeteg gyermekek és családjaik részére. Az adventi időszak ünnepi csendjében a családok összegyűlnek, meghitt hangulatban, a karácsonyra hangolódva töltenek néhány órát. A hit, a remény, a szeretet ragyogja be a rendezvény hangulatát. Nem kizárólag a diabétesz kerül fókuszba, hiszen a családokat már baráti szálak is összekötik. A gyerekek – ahogy mondani szoktuk – együtt „bandáznak”; jól összeszokott közösségről van szó, akik természetesen nagy szívvel fogadják be az újonnan diagnosztizált társakat is.

A közös ebéd után már hagyomány, hogy a desszertet mindig a családok tálalják: saját készítésű finomságokkal kedveskednek a többieknek. Egyetlen plusz dolog kerül még a sütik mellé: azok szénhidráttartalma, külön figyelmet szentelve a diabétesz mellé gyakran társuló betegségre a lisztérzékenységre. A diabétesz-kezelés egyik fontos alappillére a szénhidrát-számolás, a diéta betartása, amitől még az ünnepek idején sem szabad eltekinteni.

Ebéd után érkezik a jóságos és nagyszakállú Mikulás, aki az Alapítvány kuratóriuma által összeállított csomagokkal ajándékozza meg a gyerekeket. A meglepetések közé minőségi diabetikus szaloncukor, karácsonyi kézműves remekművek, méhviasz-gyertya, valamint Mikulás-ládika kerül diabetikus édességgel. Ezeket a Diaboló Alapítvány pályázati forrásból valósítja meg, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával.

Amíg a gyerekek felhőtlenül élvezik a játékok által nyújtott feltöltődés lehetőségét, az Alapítvány kuratóriuma tájékoztatja a szülőket a jövő évi alapítványi tervekről, igényekről, lehetőségekről. Természetesen lehetőség nyílik a kötetlen beszélgetésre, tapasztalatcserére is, hiszen a szülők azok, akik a diabétesz által nyújtott kihívásokra megoldást keresnek nap mint nap, a szakorvos és a diabétesz-gondozó irányítása mellett.

A karácsony közeledtével még inkább előtérbe kerül a szeretet, a gondoskodás iránti vágy. A Diaboló által életre hívott Hétpettyes Kötelékben ez évről-évre tovább erősödik. Szívvel, hittel és reménnyel bíznak abban, hogy e tevékenységük nyomán ez a gyerekkorban kialakult krónikus betegség is elviselhetőbb lesz, erőt adva a gyermekeknek, családjaiknak.

 

Forrás: Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért

További programok »

Gyula

Parasport délelőtt Gyulán

Sportdélelőttöt rendeztek a magyar parasport napja alkalmából a gyulai Prohászka Zsolt Tornacsarnokban. A rendezvényen a Pánczél Imre Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani tagintézmény tanulói ismerkedhettek meg a parasportokkal.
2024. február 21. 14:00
FEL