Megalakult a KDNP ifjúsági szervezete Békéscsabán

2019. február 8. 16:21 | Gyemendi Réka

Megalakult a Kereszténydemokrata Néppárt ifjúsági szervezete Békéscsabán. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség célja, hogy a keresztény értékrendet képviselje és továbbítsa azt az ifjúság felé.

 

 

A KDNP Békéscsabai szervezete sajtótájékoztatót tartott a Csabagyöngye Kulturális Központban pénteken, ahol az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke és alelnöke is bemutatkozott.

A KDNP szellemi alkotóközössége a Protestáns Műhely Békéscsabai Szervezetének elnöke Bálint Kornél a sajtó képviselőit köszöntve a keresztény és nemzeti értékek ápolásának, terjesztésének fontosságát hangsúlyozta. Az Alapító Levél gondolatait idézve úgy fogalmazott, hogy: „… a szeretet nagy parancsolata kötelez bennünket az alapvető értékek – az élővilág, a személyiség, a férfi és nő szövetsége a házasság, a család, az egyház, a haza – tiszteletére és védelmére mind a magánéletben, mind a közéletben.” Mint fogalmazott, ezért is dicséretes és biztató a párt békéscsabai ifjúsági alapszervezetének megalakulása.

A szövetség elnöke elmondta: legfőbb céljuk, hogy megszólítsák a Békéscsabán élő és tanuló diákokat. Úgy fogalmazott: a kereszténység nem "ciki", hanem egy olyan érték, ami a fiatalok védelmét szolgálja.

– Rendkívül sok programot szervezünk, akár workshopokat, akár olyan rendezvényeket, amelyek számukra fontosak: például drogprevenciós előadásokat vagy a közösségi média tekintetében annak veszélyeiről szóló tájékoztatókat – hangsúlyozta Patai Dániel.

A KDNP Békés Megyei Szervezetének elnöke arról beszélt: a Kereszténydemokrata Néppárt egy olyan szervezet, amely felvállalja a keresztény értékrendet.

– Célunk, hogy a keresztény értékrend alapján minden ember jólétét szolgáljuk. Úgy tűnik, hogy ma a fiatalok távol tartják magukat a közélettől és a politikától. Ezért örömmel fogadtam, hogy voltak olyan bátor fiatalok Békéscsabán, akik hajlandóak a szabadidejükből arra áldozni, hogy a keresztény értékrend mentén politikai kérdésekkel foglalkoznak – fogalmazott Szebellédi Zoltán.

További programok »

Itthon

Hatvanezer Fa Egyesület: Segíteni szeretnénk a természetet

A 60 ezer fa Békéscsabán kezdeményezés, majd az ebből kinövő Hatvanezer Fa Egyesület igen mozgalmas hónapokat tudhat maga mögött. Ami egy külső szemlélő számára először még szinte lehetetlennek tűnt, az mára valóság, sőt, túl is szárnyalták az eredeti elképzeléseiket. Az elmúlt évről és a jövőbeli tervekről elsőként Ulbert Zoltánnal, az egyesület elnökével, majd Poliák Pál alelnökkel beszélgetett a 7.Tv Aktuális című műsorában Kugyelka-Zámbori Eszter műsorvezető.
2020. szeptember 24. 16:34
FEL