Megalakult a Békéscsabáért Helyi Közösség Akciócsoport

A Békéscsabáért HACS konzorciumának vezetője a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület.

Pénteken megalakult a Békéscsabáért Helyi Közösség Akciócsoport amely a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázati felhívására adta be regisztrációs kérelmét. A helyi akciócsoportban a civilek mellett képviseltetik magukat a közszféra és vállalati szektor szereplői is. A Békéscsabáért HACS konzorciumának vezetője a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület, mely szervezet elnöke Vantara Gyula is ellátta kézjegyével az együttműködési megállapodást.

Cél az, hogy a kultúra és a közösségépítés témakörében azok az elképzelések kapjanak szakmai és pénzügyi támogatást, amelyek leginkább szolgálják a város érdekeit. A stratégiában fontos szerepe van az egyháznak, illetve markánsan megjelenik a természetvédelem is.

A Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán akár 1,5 milliárd forintos támogatási kerethez is juthat Békéscsaba, amennyiben a kedvezően bírálják el a szereplők bevonásával készülő helyi fejlesztési stratégiát. A megalapozott szakmai tartalom érdekében az alakuló ülésen felkértük a konzorciumi tagokat, hogy fokozott kommunikációt folytassanak a békéscsabai közösségekkel, a minél szélesebb társadalmi bázis elérése érdekében. Célunk, hogy a fejlesztések a városlakók minél szélesebb körét szolgálják a fejlesztések, és a városi közösségek valós igényeit fedjék le programok.

Megosztás: