„Megadatott, hogy segíthetünk” – jótékonysági koncert a Vízi Színházban

2022. augusztus 31. 09:39 | Vári Bianka

Augusztus utolsó hétvégéjén különleges, szívhez szóló dallamok csendültek fel a Szarvasi Vízi Színházban. A Joy Gospel Music közel 60 fős csapatával az üldözött keresztények megsegítésére adott koncertet.

Közel félmillió forint gyűlt össze azon a jótékonysági koncerten, amelyet az üldözött keresztények megsegítésére szervezett a Körösvidéki Baptista Egyházkerület. Régóta dédelgetett álma volt Vári Ferencnek egy keresztény zenei rendezvény megtartása a vízparti színpadon, azonban mint sok minden mást, a koronavírus ezt is megakadályozta. A szervező az esemény megnyitóján úgy fogalmazott, hogy Isten munkálkodott és teremtette meg a lehetőséget arra, hogy az ötlettől idáig eljussanak.

A Joy Gospel Music csapata is örömmel állt a kezdeményezés mellé, hogy támogassák az üldözött kereszényeket. Az együttes amerikai dallamokat hozott saját hangszerelésben, valamint saját dalokkal is készült, különféle műfajokban, a hagyományostól a modern gospelig. Vezetőjük, Almási Kornél hangsúlyozta, hogy a zenén keresztül elsősorban a lélekhez szeretnének szólni.

A koncertre ellátogatott Hölvényi György európai parlamenti képviselő, a Hungary Helps jótékonysági nagykövete, aki kifejtette, hogy segíteni a keresztény társakon lehetőség és felelősség is egyben. Mint mondta, sok országban lehetetlen lenne szabadtéren összegyűlni és Istenről énekelni, imádkozni, azoknak viszont, akik ellátogattak az eseményre, megadatott, hogy segítsenek.

– Amikor a Pápa ellátogatott az eukarisztikus kongresszusra, azt mondta: "Jézus Krisztust ne imádd, hanem kövesd". Jézus pedig azt mondta a tanítványoknak: "éhes voltam, és ennem adtatok". A segítség abban nyilvánul meg, hogy kihasználjuk a lehetőséget. A legnagyobb szürnyűség a közöny, de ma van lehetőség odafordulni, segíteni – fogalmazott a képviselő.

A két órás műsor sok szívet meghatott. A nézőtér majdnem megtelt, mintegy hatszázan hallgatták az evangéliumot. A rendezvény ingyenes volt, a koncert végén a szervezők lehetőséget adtak az önkéntes adakozásra. Így gyűjtöttek össze 450 ezer forintot, amelyet a Hungary Helps szervezetének segítségével juttatnak el oda, ahol szükség van rá.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Jótékonysági estet rendeztek Békéscsabán

Nyárköszöntő jótékonysági estet szervezett a békéscsabai önkormányzat péntek este a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A bál bevételével a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesületét és a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekart támogatták.
08:25
FEL