Mátyás és a bolondkirály: az évad első mesedarabja a Jókai színházban

2023. szeptember 19. 16:58 | Csiffáry Zsuzsanna

Bozsó József Mátyás és a bolondkirály című színművének olvasópróbáján jártunk kedden délelőtt, a Békéscsabai Jókai Színházban.

A történetet Bozsó József írta, aki egyben rendezője is az előadásnak. Szente Éva, az intézmény kreatív menedzsere köszöntötte a megjelenteket, és arról tájékoztatott, hogy az elmúlt évadhoz képest nőtt a diákbérletek száma. Ezután a darab rendezője ismertette a szereposztást, illetve kitért arra, hogyan született meg a Mátyás és a bolondkirály című mese. 

 – Egy véletlen folytán írtam meg ezt a történetet. Amikor a Soproni Petőfi Színházban dolgoztam, elgondolkodtam azon, hogy a Kukac Kata kalandjai című mesémet megcsinálnám, és felajánlottam a színháznak, mert mesét kerestek. Akkor azt mondták, hogy jelenleg egy Máytás királyról szóló történetre lenne szükség. Erre én azonnal azt mondtam: megírom. Így lényegében a Mátyás és a bolondkirály című mese megrendelésre készült – mondta el Bozsó József. 

 

Fotó:Behir.hu

 

Komáromi Anett a darabban kettő karaktert formál meg. Mint hangsúlyozta, nagyon szeret mesékben szerepelni, mert nagyon közel áll hozzá a gyermekek világa. 

 – Külön kértem az igazgatót, hogy ebben az évadban szeretnék mesében játszani, mert nagyon szeretem a gyerekeket. Szeretem, hogy őszinték, nincs mellébeszélés. Ha leköti a figyelmét a mese, akkor figyel, ha nem, akkor beszélget. Külön szeretem, hogy minden előadás más és más, mert van aki azért bekiabál – fogalmazott Komáromi Anett. 

A mesében Szabó Lajos, Nagy Róbert, Komáromi Anett, Lénárt László, Szász Borisz, Kiss Viktória, Lakatos Viktória, Márki Szabina, Nádra Kitti, Bozsó József lép színpadra. 

További programok »

FEL