Második alkalommal rendezték meg a villamosipari napot

2019. október 4. 17:15 | Sipos Gábor

Általános iskolás végzős és középiskolás diákok hallgattak előadásokat a békéscsabai Trefort Ágoston Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium konferenciatermében csütörtök délelőtt. A rendezvényen oktatók, villamosipari és kereskedelmi szakemberek tartottak előadásokat.

Megnyitóbeszédében Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a megyében szükség van a képzett és jó szakemberekre. Mint mondta, a villamos szakmák perspektívát nyújthatnak egy jó életpályamodell kialakításához.

– Az a tartalom, amely a szakképzési centrumban ezen a napon megmutatja magát, egész biztosan keresett. Azok a diákok, akik itt végeznek, biztosan találnak munkahelyet – mondta az országgyűlési képviselő.

Kiss Tibor, Békéscsaba közművelődésért, ifjúságért, oktatásért és sportért felelős alpolgármestere szerint a szakképzés a reneszánszát éli. 

– A legújabb statisztikai adatok szerint térségünkbe sokkal többen iratkoztak be szakgimnáziumokba, mint gimnáziumokba. Ez azt is jelenti, hogy a szakma visszanyeri a presztizsét, a diákok megértették, hogy egy életpályamodell felépítésével is eljuthatnak igen magas szintekre is – nyilatkozta az alpolgármester.

A délelőtti előadásokon a diákok pályaválasztási tanácsokat kaptak, bemutatták nekik a karrierlehetőségeket, de elkalauzolták őket a villamosipari kéziszerszámok gyártásának folyamataiba és a LED-fényforrások világába is.

 

 

– Célunk, hogy megmutassuk a diákoknak, milyen lehetőségek várják őket ezen a területen, illetve azt, hogy mennyire széles az a kör, amelyben el tudnak helyezkedni. Azt is szeretnénk, hogy a helyi és a régió vállalkozásai találkozhassanak, megismerhessék egymást – hangsúlyozta Uhljár Erik, a Békéscsabai Szakképzési Centrum kancellárja.

Idén is a Délvill Dél-Alföldi Villamosszerelő Kft. szervezésében rendezték meg az egynapos konferenciát. A szakmai előadók mellett a kereskedők több újdonsággal is készültek az érdeklődőknek. A rendezvényre közel 10 kiállító fogadta el a meghívást.

További programok »

Itthon

Együk színesre az agyunkat, testünket és a lelkünket – színek a tányéron

A mentális és fizikai egészségre mindig vigyázni kell. Nem is gondolnánk, mennyi mindenre van hatással az, amit elfogyasztunk. Kicsi gyerekként, amikor az emberről a szülei féltőn gondoskodnak és ráripakodnak egy kevésbé kedvelt étel elfogyasztásánál azzal, hogy "nem azért esszük, mert finom, hanem azért, mert jó!", szenvedésnek élhetjük meg a színes étrendet. Fiatal felnőttként az ember rájön, nagy érték volt ez a gondoskodás.
2024. május 20. 15:11
FEL