Márton Anita is indul a Budapest Openen

2018. május 30. 08:44 | behir

Márton Anita is indul a hétvégi Schulek Ágoston Emlékversenyen a XVI. kerületi Ikarus BSE pályán, ahol 12 ország atlétái állnak rajthoz.

A Budapest nemzetközi nyílt felnőtt bajnokság (Budapest Open) rangját mutatja, hogy a fővédnöke Tarlós István főpolgármester. A Fővárosi Önkormányzat támogatásának köszönhetően közel ezer versenyzőt felsorakoztató viadal Budapest legnagyobb nemzetközi atlétikai versenye.

Az elmúlt években a hazai élvonal mellett több mint 20 ország atlétái - köztük olimpiai-, világ- és Európa-bajnokok, országos csúcstartók - vettek részt a nagyszabású versenyen. Ezúttal is rangos az indulók listája, kiváló atléták érkeznek többek között Spanyolországból, Belgiumból, Kanadából, Németországból, Malajziából, Új-Zélandról vagy Hollandiából. 

A legnagyobb név az első magyar világbajnok, olimpiai bronzérmes Márton Anita. A világklasszis súlylökő mellett a hazai élvonal is ott lesz a versenyen, a junior gátasok a világbajnoki szint megfutásának reményében állnak majd rajhoz, és eljönnek a versenyre a szombathelyi kalapácsvetők, élükön az U23-as és junior világbajnok Halász Bencével.

 

Forrás: MTI

További programok »

Sport

Békéscsabai pankrátor mutatkozik be szombaton a nagyközönség előtt

A békéscsabai Kolarovszki Emese a HCW Utolsó emberig elnevezésű élő showjában mutatkozik be Budapesten. A különleges shownak másik békéscsabai vonatkozása is van, ugyanis a HCW állandó ring speakere, Budai Péter is a békési megyeszékhelyről származik, ő pedig pontosan ezzel a gálával lesz 3 éve a szervezetnél.
17:32
FEL